Informatie voor de watersporter

Noodknop bij hartproblemen maakt rondvaartboot veiliger

PERSBERICHT
Sneek – Rondvaartboot de ‘Toerist V’, van Rederij M. Van der Werf uit Sneek, is sinds kort uitgerust met het ‘Geo Medic’-systeem. Het schip, waar 150 tot 200 passagiers op mee kunnen varen, staat via dit systeem in geval van nood in directe verbinding met het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Met één druk op de noodknop in de stuurhut is er contact met de Spoedeisende hulp van het ziekenhuis.
Via de ingebouwde spraakverbinding wordt er direct contact gelegd met de patiënt of opvarenden. Het Geo Medic GPS systeem bepaalt meteen de locatie van het schip, zodat in echte noodsituaties de 112-hulpdiensten snel ter plaatse kunnen zijn. Zo nodig wordt hierbij ook de ambulanceboot van het Sneker ziekenhuis ingezet. De ambulanceboot is gedurende het hele watersportseizoen inzetbaar in de wateren rondom Sneek.
Door dit systeem is de communicatie tussen wal en scheepvaart sterk verbeterd en kan er sneller hulp geboden worden. De veiligheid op het water verbetert aanzienlijk als meer schepen het Geo Medic systeem laten installeren. Het ‘Geo Medic’ alarmerings- en lokaliseringssysteem is ontwikkeld door het Antonius Ziekenhuis in Sneek om de veiligheid op het water te vergroten.
Rederij van der Werf hoopt hiermee een belangrijke stap te hebben gezet in de veiligheid op het water en wil ook haar gasten aan boord een nog vertrouwder gevoel geven.
Meer informatie www.cardiologiesneek.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht