Informatie voor de watersporter

Noorse driemaster Statsraad Lehmkuhl bezoekt Harlingen één dag en is woensdag 25 juli open voor publiek

PERSBERICHT
Harlingen – Een van ’s werelds mooiste Tall Ships, de Noorse driemaster Statsraad Lehmkuhl, zal volgende week Harlingen bezoeken. Dinsdagmiddag 25 juli zal deze windjammer de haven van Harlingen binnen lopen en afmeren in de Industriehaven.
Open schip
Om alvast een voorproefje op The Tall Ships Races 2014 te geven zal het schip woensdag 25 juli van 13.00 tot 15.00 uur worden opengesteld voor publiek. Een prachtig uitje tijdens de zomervakantie! Het schip zal dezelfde middag haar reis vervolgen.
Bijzonder en snel schip
Het zeilschip stamt uit 1914 en heeft een totale lengte van maar liefs 98 meter. De Statsraad Lehmkuhl heeft als thuishaven de Noorse stad Bergen. Bergen is net als Harlingen een van de officiële gasthavens tijdens The Tall Ships Races 2014. Tijdens dit evenement zal het schip haar 100-jarige bestaan uitgebreid vieren. De witte bark doet regelmatig mee aan Tall Ships Races en sleepte al vele eerste plaatsen binnen.
Wilt u het schip bezichtigen? U bent woensdag van harte welkom aan boord! Het schip ligt afgemeerd in de Industriehaven. Voor eventuele wijzigingen houd onze website in de gaten!
Meer informatie www.thetallshipsracesharlingen2014.com en www.lehmkuhl.no

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht