windverwachting

Nordic Marine biedt optimale veiligheid in man-over-boord situatie met joon, licht én baken in sMRT SOS DanBuoy

PERSBERICHT
nordic_mobZierikzee – De nieuwe gepatenteerde sMRT SOS DanBuoy is een compact en klaar voor gebruik veiligheidsuitrusting dat speciaal is ontworpen om redding bij een MOB situatie simpel en betrouwbaar te laten verlopen.
Er hoeft niets geactiveerd te worden, alleen maar de DanBuoy overboord gooien in de richting van de drenkeling.
Te water blaast de SOS Marine DanBuoy zichzelf, in enkele seconden tot 2 mtr hoogte, op en activeert de sMRT V100 Locater Beacon die onmiddellijk signalen begint uit te zenden via AIS naar uw kaartplotter en VHF DSC. De sMRT SOS DanBuoy heeft een zeer goed zichtbare strobe licht voor de nacht.
Deze wordt direct geactiveerd bij aanraking van water. Lussen op de SOS Marine DanBuoy kunnen gebruikt worden door de drenkeling om zich aan vast te houden in afwachting van zijn redding..
De unit is zeer goed zichtbaar vanaf ongeveer 1700 meter en kan opgespoord worden via AIS tot ongeveer 150 mijl.
De set bestaat uit een SOS Marine DanBuoy 60 die zich direct opblaast bij aanraking van water, Storbe licht die geactiveerd wordt door aanraking met water, sMRT V100 Locater Beacon die automatisch begint te zenden bij aanraking van water naar uw VHF DSC en AIS kaartplotter, een drijfanker om de DanBuoy op zijn plaats te houden en een waterdichte houder die op elke plek aan boord gemonteerd kan worden. Prijs: € 1305,= incl BTW

Voor een ieder die dit te duur vindt is er uiteraard ook nog de beste vervanger van die onhandige joon op de hekstoel die je nog steeds vaak ziet, de SOS Marine DanBuoy 33 die slechts € 289,= kost.
Hoe onhandig die joon is zie de eerste twee minuten van dit video filmpje van Yachting World. En dan heb je nog mooi weer en meerdere mensen aan boord. In de SOS Marine DanBuoy zit alles ineen: Automatisch opblaasbare markeringsboei, Strobelicht die geactiveerd wordt door aanraking met water, drijfanker om de markeringsboei op zijn plaats te houden bij veel wind en nog twee lussen waar de drenkeling zich aan vast kan houden. De SOS Marine DanBuoy heeft ook nog een drijfvermogen van 150N
Deze SOS Marien DanBuoy is verkrijgbaar bij veel watersportwinkels en uiteraard bij Nordic Marine.
Meer informatie www.nordicmarine.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X