windverwachting

North Sails-zeilen en Musto-zeilkleding exclusief leverancier aan Volvo Ocean Race

PERSBERICHT

Alicante, Scheveningen – De Volvo Ocean Race gaat in zee met marktleider Musto als officiële leverancier van zeilkleding en -schoeisel voor de komende editie, die in oktober 2014 van start gaat. De legendarische Conny van Rietschoten introduceerde Musto in deze prestigieuze rond-de-wereld-race, toen hij met de Flyer II in 1981-82 de derde editie won. Zijn tweede overallzege op rij. Eerder ging de Volvo Ocean Race al de samenwerking met North Sails aan, die de One Design zeilen voor de nieuwe Volvo Ocean 65 gaat leveren.
In september 2013 viert de Volvo Ocean Race haar veertigste verjaardag. Sinds dat Van Rietschoten en zijn mannen gekleed in Musto de wereld rond raceten, leverde Musto in elke editie zeilkleding en waterdichte uitrusting aan teams. Het bedrijf was tevens de officiële ‘race supplier’ in de achtste en negende editie in respectievelijk 2001-02 en 2005-06.
Volvo Ocean Race CEO Knut Frostad is blij met de terugkeer van Musto als officiële partner voor 2014-15: ‘Musto zeilkleding wordt in de gehele zeilsport gebruikt en heeft groot respect als het gaat om hoge kwaliteit en duurzaamheid passend bij een evenement als de Volvo Ocean Race.”
Musto plaatst de Volvo Ocean Race in het hart van zijn marketingactiviteiten tot en met 2018. Dat gebeurt met de presentatie van kleding en asseccoires voorzien van sponsoruitingen in bestaande en toekomstige verkooppunten en op de gastlocaties langs de route. Nigel Musto: ‘De Volvo Ocean Race is altijd onderdeel van het Musto DNA geweest. Sinds 1981 is ze ons testparcours. Inmiddels is de Volvo Ocean Race niet alleen een 40.000 mijl uithoudingsproef voor de bemanning en boten, maar ook voor onze waterdichte jassen en gear. De Race is als een laboratorium voor onze innovaties en een ware test van onze producten.”
North Sails
In mei maakte de organisatie bekend dat North Sails de One Design zeilen gaat leveren. In 2014-15 zal elke Volvo Ocean 65 rond de wereld racen met slechts twaalf zeilen in totaal, waarvan ze er acht aan boord hebben. Dit is een flinke reductie ten opzichte van eerdere edities en dus een aanzienlijke kostenbesparing.
Met uitzondering van de A3 en de stormfok worden alle zeilen in verschillende deniers (gewichtseenheid voor kunststofvezels) gebouwd en met behulp van het North Sails 3Di proces. Het doek mag geen koolstof bevatten, aangezien dat de signalen naar en van de satellieten, essentieel voor communicatie en gegevensoverdracht, blokkeert.
Controle van de productie en levering zal zorgvuldig gebeuren. Er komt een pre-Race zeilenset dat ter beschikking wordt gesteld als de boten elke zeven weken uit de productielijn komen.
De productie van de racezeilen zal in partijen plaatsvinden, zodat de dezelfde mal wordt gebruikt voor alle acht zeilen van een bepaald type. Elk type zeil zal vervolgens worden afgewerkt in de dezelfde zeilmakerij door hetzelfde team en in een keer om een identieke vorm en kwaliteit van de productie te waarborgen.
De twaalfde Volvo Ocean Race gaat op 4 oktober 2014 in Alicante van start. Het wordt de eerste editie voor de nieuwe eenheidsklasse Volvo Ocean 65, ontworpen door Farr Yacht Design in de Verenigde Staten. De bouw vindt plaats bij het syndicaat van bootwerven in Italië, Frankrijk, Zwitserland en Groot-Brittannië.
Meer informatie www.volvooceanrace.com, en hier over de boot.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X