Informatie voor de watersporter

North Sea Port ziet overslag fors dalen, maar containerbinnenvaart plust juist enorm

Met een overslag via zeevaart van 65,9 miljoen ton en via binnenvaart van 61,5 miljoen ton behaalde North Sea Port in 2023 een totale overslag van 127,4 miljoen ton. Tegenover de 138,1 miljoen ton van recordjaar 2022 is dat 10,7 miljoen ton minder.

North Sea Port wijst bij de bekendmaking van de jaarcijfers op de wereldwijde ontwikkelingen als oorzaak. De overslag naar en van de binnenvaart werd daardoor minder hard getroffen dan de zeevaart. Hier was de daling ‘maar’ 5 procent. (3,1 miljoen ton) ten opzichte van 2022. De zeevaart viel meer dan 11 procent terug.

Meer containers

De havenbeheerder van Vlissingen, Terneuzen en Gent heeft ook positief nieuws: de overslag van containers via de binnenvaart steeg met 40 procent naar 2,6 miljoen ton. “De inspanningen om dit transport te bevorderen kennen geen gevolgen van de economische en geopolitieke ontwikkelingen. Ook opmerkelijk is de overslag van rollend materieel (ro/ro): die verdubbelde tot 0,1 miljoen ton. (…) En breakbulk stijgt ook verder: met 21 procent tot 4,2 miljoen ton, en dit reeds na een stijging van 40 procent in 2022.”

Daartegenover staat een daling bij vloeibare bulk (met 7 procent tot 32,4 miljoen ton) en bij droge bulk (met 8 procent tot 22,2 miljoen ton).

lees het volledige artikel op: binnenvaartkrant.nl

Foto: North Sea Port 

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht