Informatie voor de watersporter

NOS-verslaggever Kloosterboer toch niet mee op de Brunel tijdens laatste etappe Volvo Ocean Race naar Scheveningen

Göteborg – NOS-verslaggever Ayolt Kloosterboer vaart toch niet mee op de Brunel in de laatste etappe van de Volvo Ocean Race. Waarom de NOS de opmerkelijke meevaar-actie aanvankelijk wel eerst bekend maakte, en deze nu toch niet doorgaat, blijft even een vraag. Direct na aankomst in Göteborg was toch al duidelijk dat de laatste etappe spannend zou worden.

De NOS heeft haar eerdere bericht aangepast en geeft de verwachte weersomstandigheden als reden op: ‘De verwachte zware weersomstandigheden zetten ook een streep door het plan om Kloosterboer tijdens de laatste etappe als gast mee te laten varen op de boot van Team Brunel…’. Dat het plan om namens de publieke omroep op één van de Nederlandse boten een verslaggever ’embedded’ mee te laten varen, mede is afgeblazen uit journalistieke overwegingen of vanwege andere redenen (risico, verbod organisatie, veto schipper Bekking, professionalisme van de sport) valt niet uit te sluiten.

In de eerste euforie van het plan meldde Kloosterboer al enthousiast dat het zoiets was ‘alsof je achterop springt bij Max Verstappen in een Formule 1-race’. Daarbij was hij er nog niet over uit ‘of hij een handje zou kunnen helpen’ (..). Niet bepaald een bijdrage aan het professionele beeld dat de Volvo Ocean Race zo graag wil uitdragen. (Nauticlink, NOS)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht