Informatie voor de watersporter

NOS-weerman Gerrit Hiemstra begint met praktijk weercursussen tijdens zeiltochten

PERSBERICHT
Lemmer, Willemstad – Weerman Gerrit Hiemstra begint vandaag een nieuw bedrijf: Weather at sea. Het nieuwe bedrijf organiseert weerzeiltochten. Dat zijn weercursussen aan boord van een zeiljacht in combinatie met een zeiltocht. Zeilers kunnen zo leren hoe ze in de praktijk weersverwachtingen moeten maken en hoe ze er bij het navigeren rekening mee kunnen houden.
“Veel zeilers hebben wel eens een weercursus gevolgd, maar het blijkt dat ze de opgedane kennis in de praktijk moeilijk kunnen toepassen”, aldus Gerrit Hiemstra. “In elke weercursus worden bijvoorbeeld fronten behandeld, maar bijna niemand weet hoe een front er buiten in het echt uit ziet. Ik vind het leuk om zeilers in de praktijk te leren hoe de atmosfeer werkt en hoe ze er op kunnen inspelen.”
De weerzeiltochten zijn er in twee varianten: 3 dagen en 5 dagen. Ze worden gehouden aan boord van het klassieke zeiljacht ‘Mandate’, een S&S Swan 47 uit 1975, vanuit de thuishaven Lemmer. Elke weerzeiltocht staat onder leiding van een professionele jachtschipper en er is plaats voor maximaal zes gasten. Afhankelijk van het weer wordt er gezeild op het IJsselmeer, de Waddenzee en de Noordzee.
Vorig jaar is Gerrit Hiemstra met de boot de Atlantische Oceaan overgestoken. “Onderweg konden we met beperkte middelen toch een goede weersverwachting maken. De opgedane ervaringen hebben we verwerkt in de weerzeiltochten.” Weather at sea organiseert ook weercursussen aan de wal, meest buiten het zeilseizoen. Verder is
het zeiljacht “Mandate” ook te huur voor zeiltochten, (bedrijfs)evenementen en charters, in alle gevallen met een professionele schipper.
Weather at sea werkt samen met Tip Top Sailing in Willemstad. Meer informatie vinden: www.weatheratsea.nl .

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht