windverwachting

NPS Diesel in Ravenstein wordt importeur van Nanni scheepsdieselmotoren

PERSBERICHT
Nanni_N4.38Ravenstein – Met ingang van 1 juni 2014 heeft NPS Diesel BV uit Ravenstein het importeurschap verworven van Nanni scheepsdieselmotoren voor de Benelux. Met de producten van Nanni biedt NPS Diesel een prachtige aanvulling op het huidige assortiment van haar John Deere motoren en Kilo-Pak generatorsets.
Het aanbod van Nanni scheepsdieselmotoren in de Benelux loopt van 7kW tot en met 257kW. Voor de aandrijving zijn er verschillende mogelijkheden, afhankelijk van het vermogen. Zowel met keerkoppeling, saildrive, hekdrive als waterjet is mogelijk.
Naast de lijn met voortstuwingsmotoren levert NPS Diesel ook Nanni scheeps-generatorsets met vermogens van 10kW tot 134kW.
Zowel de motoren, generatoren als de onderdelen zullen op voorraad worden gehouden, waarmee de kortst mogelijke levertijden gegarandeerd zijn.
In goed overleg met de huidige importeur wordt de periode tot 1 januari 2015 als overgangsperiode gezien en worden lopende zaken afgehandeld en bestaande contacten benaderd.
NPS Diesel is gestart in 1990 en is de officiële importeur en distributeur van John Deere motoren en accessoires in de Benelux, Frankrijk en IJsland. Daarnaast ontwerpt en bouwt NPS Diesel Kilo-Pak marine generatoren. Bij NPS Diesel werken in totaal 23 mensen. Naast de vestiging in Nederland zijn er twee vestigingen in Frankrijk. De start met Nanni zal ongetwijfeld een nieuwe impuls geven aan de verdere groei van het bedrijf.
Meer informatie www.npsdiesel.com

5 Berichten

 • p de vries

  8 jaren geleden / 2 oktober 2014 om 20:33 uur

  hallo
  ik heb een boot met 2 nanni 4390 tdi uit 2008 common rail
  met 600 uur gelopen
  motoren maakte altijd 3400 rpm tot 3 jaar geleden
  clouds heeft er naar gekeken diverse nanni dealers maar niemand weet de oplossing
  heb een mail naar nanni frankrijk gestuurd maar die geen geen info
  en stuurde me naar clouds
  boot is helemaal glad en schoon de schroeven die er nieuw onder zaten zijn nagekeken en perfect staat
  motoren komen niet boven de 3000 rpm
  weet uw het toerental onbelast waar de motoren op begrenst zijn?
  of heeft u een ander idee?
  met vriendelijke groet,
  p de vries

 • tiny adriaensen

  8 jaren geleden / 10 november 2014 om 12:23 uur

  Nanni diesel 4.150HE 44100 38pk. motornr: 228530 22141 (2008??)
  Geachte heer/mevrouw.
  Daar ik een gebruikte boot heb aangeschaft met een Nanni diesel erin van 38pk zou ik u willen vragen of er een onderhoudsboek ter beschikking is. Een handleiding heb ik zelf kunnen downloaden maar onderhoudsboekje vind ik niet of in het Engels.
  Omdat ik lang en veel en probleemloos plezier wil hebben van mijn motor wil ik er alles van weten. vandaar mijn vraag.
  Het gaat dus om een onderhoudsboek en niet om een handleiding. Ik ben gepensioneerd en heb een technische opleiding en vak gehad dus vandaar dat ik dat boek wil aanschaffen.
  Uiteraard ben ik bereid de kosten te vergoeden.
  Hopend dat u mij kunt helpen groet ik u beleefd.
  Mvgr. Tiny Adriaensen
  0653897406.
  radiotiny@gmail.com

 • W. Koo

  6 jaren geleden / 12 maart 2016 om 09:26 uur

  L.s,
  Motornr. 60422/K3-6/V-03. Wat is het type NANNI dieselmotor?
  Dank en vr.gr.
  W. Koo

 • W bron

  4 jaren geleden / 27 mei 2018 om 20:42 uur

  Hier bij wil u vragen ontremd gegevens van een nanni type 4110 HE motor nr 358378 4cilinder diesel wil graag wat techn gegevens willen weten hoeveel pk deze motor is en wat en of Van er nog alle onderdelen te leveren zijn van deze motor hoor het graag van u ivb aan koop van deze boot voor baat dank

 • Henk Mulder

  4 jaren geleden / 19 november 2018 om 16:09 uur

  Ik wil graag mijn ervaring geven in zaken zwaardere diesels die niet op toeren komen.
  De situatie is dat een schip de mogelijkheid moet hebben om op toeren te kunnen komen. probleem 1 is de golfslag die zo kort kan zijn dat de motoren nooit geen toeren kunnen maken. 2e is dat de schroef misschien niet voldoende spoed zou hebben om de power van de motor in snelheid om te zetten. Mijn verhaal speelde zich af in de straat van Magelean Z Amerika. met een erg korte golfslag en 24 knots wind op de kop. De motor een 75 PK Nissan SD 22 75 PK kon heel eenvoudig geen toeren maken cq geen speed. De ervaring leerde dat een zeil er bij en kruizen de oplossing was. In jouw geval geef je aan geen toeren op de motor te krijgen. Maar wat was je snelheid die je bij je 3000 toeren kon maken. En de weer condities

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X