windverwachting

Nu weer zeilboot vast onder op afstand bediende hefbrug Boskoop

Boskoop – Zaterdag is de hefbrug in Boskoop te snel naar beneden gegaan en boven op een mast van een doorvarend zeilschip gekomen. Na enige tijd kon de zeilboot onder de brug weg worden gehaald en werd de brug weer opengesteld voor het verkeer.

De drie hefbruggen over de Gouwe (Waddinxveen, Boskoop en Alphen) hebben regelmatig problemen. Waren het in het verleden vaak vrachtwagens of landbouwvoertuigen, die schade veroorzaakten, tegenwoordig is de brugbediening op afstand het probleem. De bruggen dateren uit de jaren 30 van de vorige eeuw en hebben een monumentale status. (alphens.nl, De Telegraaf)

1 Bericht

  • Gé Kapteijn

    7 jaren geleden / 12 juli 2015 om 22:43 uur

    Al die op afstand bediende bruggen functioneren minder goed. Het resulteert met name in langere wachttijden voor zowel boten als landgebruikers. Daarbij is de signaleringsfunctie verdwenen die de brugwachter had: Van roest op ‘zijn’ brug, via drijvende objecten in het water tot opmerkzaam maken dat bijvoorbeeld verlichting vaartuig niet correct functioneert. Ik betwijfel of de personele besparing opweegt tegen de hoge kosten van de telematica en de inderdaad regelmatig optredende schades.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X