Observator en de Rotterdamse Scheepvaartboekhandel gaan samen

PERSBERICHT
Rotterdam – Twee maritieme boekwinkels bundelen hun krachten. Vanaf 8 januari 2019 vormt de Van der Takstraat 218 op het Noordereiland in Rotterdam de thuishaven voor zowel de Rotterdamse Scheepvaartboekhandel als Observator.

Nóg meer nautische boeken aan de voet van ‘de hef’….

Wie in Rotterdam op jacht is naar boeken op het gebied van scheepvaart komt steevast de namen Bas van der Zwan en Observator tegen. Van der Zwan was jarenlang met zijn Rotterdamse Scheepvaartboekhandel te vinden in de entreehal van Scheepvaartmuseum Prins Hendrik. De laatste zes jaar was de winkel gevestigd in de entreehal van museumproject de Delft. Observator is een typische scheepswinkel die te vinden is op het Noordereiland aan de voet van ’de Hef’.
Vanaf 8 Januari vormt het Noordereiland de thuishaven voor beide boekwinkels. Daarmee is meteen de meest uitgebreide maritieme antiquarische boekencollectie in Rotterdam ontstaan, waar de liefhebber alles vindt wat nog aan zijn verzameling ontbreekt. Met de expertise van de beide boekverkopers kan de zeeman, de watersporter, de binnenschipper en de maritieme boekenliefhebber volop zijn hart ophalen. Het actuele assortiment van Observator bestaande uit (lees)boeken, pilots, de waterkaarten van Europa en de zeekaarten van de wereld blijft uiteraard bestaan.
Ook de modellen, de nautische cadeaus en het scheepsantiek blijft in de winkelformule gehandhaafd. In alle opzichten vinden de liefhebbers dus nu een one-stop-shopping adres op het Rotterdamse Noordereiland. Met deze samenvoeging, de komst van het internet als fenomeen en het vertrek van vergelijkbare winkels in den lande, concentreert zich het aanbod van nautische boeken, kaarten en instrumenten in fysieke zin nu op de twee belangrijkste aanbieders, te weten Observator in Rotterdam en L.J. Harri in de Schreierstoren in Amsterdam.
Meer informatie www.observator.nl

2 Berichten

 • Frans Eekhout

  3 jaren geleden / 21 juni 2019 om 07:32 uur

  Goed dat de Rotterdamse Scheepvaartboekhandel behouden is gebleven met zijn unieke collectie boeken en andere scheepvaart gerelateerde zaken. Bas van der Zwan heeft altijd op deskundige én zeer klantvriendelijke wijze de klanten geholpen.! Komend uit het zuiden des lands, trof ik vaak mooie stukken aan die vaak nergens anders in Nederland te koop is. Nu men e.e.a. gecombineerd heeft met de Observator blijft dit behouden en wordt hopelijk succesvol versterkt ! Europa’s grootste havenstad kan een dergelijke boekhandel niet ontberen. Het levenswerk van Bas van der Zwan wordt hiermee voortgezet , ik wens deze combinatie een “een behouden vaart toe…! ”
  Frans Eekhout uit Landgraaf

 • J.j.t. Danhof

  3 jaren geleden / 13 januari 2020 om 12:57 uur

  Inderdaad goed nieuws. Bevlogen ondernemers ook met het maritieme hart op de goede plaats. Zo wordt 1 plus 1 weer meer dan 2.
  Jaap Danhof, voormalig mede sponsor van De Delft

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X