windverwachting

Oceaanroeier Ralph Tuijn op Indische Oceaan overvaren door tanker maar in leven

CASTRICUM – Oceaanroeier Ralph Tuijn uit Castricum is donderdagmorgen overvaren door een oceaantanker. Tuijn denkt dat hij twee ribben heeft gebroken en een vinger, zo liet hij via de satelliettelefoon weten. Of hij de tocht nog kan voortzetten, is onduidelijk omdat zijn automatische stuurinrichting defect is.

De ‘Me Inc’, de boot waarmee de avonturier de Indische Oceaan oversteekt, heeft het met flinke schade moeten bekopen. Op de punt en langs de romp zijn stevige beschadigingen te zien. De vele verschillende kleine compartimenten waaruit de boot is opgebouwd, maken dat deze nu niet zinkt.

De stuurautomaat waarop hij koers houdt lijkt ook kapot. Zonder deze apparatuur wordt het lastig koers houden, zeker gezien de vele stromingen die de Indische Oceaan tot een van de lastigste oceanen op aarde maakt. Ralph gaat de aankomende dagen bekijken of en wat hij aan de boot kan repareren. Ook zal hij zijn ribben moeten zwachtelen en twee vingers aan elkaar moeten ‘tapen’.  (NHD, het verhaal –  Oceaanroeier Ralph Tuijn)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X