Informatie voor de watersporter

Oceaanzeiler Stamm vindt resten van z’n boot Cheminées Poujoulat terug

Aber Wrac’h (F) – Afgelopen donderdag zijn twee stukken van de gebroken zeilboot Cheminées Poujoulat van de Franse oceaanzeiler Bernard Stamm zo’n 40 kilometer uit de kust van Finistère waargenomen door een vliegtuig van de Franse kustwacht.

De schipbreuk van Stam en z’n maat Guillou in ruwe zee heeft plaatsgevonden in de nacht van 23 op 24 december. Beide zijn na een mislukte reddingsoperatie door helikopters uiteindelijk ter nauwernood opgepikt door een Noors containerschip en in Rotterdam afgezet.

Stam heeft zijn boot – of beter gezegd de resten daarvan, nauwelijks meer dan twee meter – met behulp van de Franse reddinsgmaatschappij SNSM bij de kust gebracht. Daar is het gevonden gedeelte van het drijvende wrak verankerd. Eén van de zaken die men graag zou willen weten is de mogelijke oorzaak van de complete breuk terwijl de boot een golf af denderde. Stamm wilde vandaag duiken om te kijken hoe de resten veilig te stellen of eventueel naar z’n thuisbasis Brest over te brengen. (Nauticlink, ScanVoile)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht