Informatie voor de watersporter

Officiële opening Koning Willem-Alexanderkanaal op 8 juni onder meer met fotoexpositie turfstreek

AMSTERDAM – Op 8 juni wordt het Drentse kanaal voor het eerst in gebruik genomen. Het Koning Willem-Alexanderkanaal is het eerste infrastructurele bouwwerk dat de naam krijgt van de nieuwe koning.

Na vijf jaar is de nieuwe vaarverbindingen tussen Erica en Ter Apel klaar en het is daarmee een van de twee nieuwe kanaaltrajecten die deel uitmaken van de Veenvaart. Deze nieuwe vaarverbinding tussen Nederland en Duitsland biedt watersporters onder andere een rondje Drenthe. De route voert door de Drentse en Groningse Veenkoloniën en gaat dwars door het Oosterbos en de Hondsrug.

Naast verschillende culturele voorstellingen door plaatselijke verenigingen is er ook een fototentoonstelling van het Groningse Noorderlicht. De expositie is opgesteld in een route op diverse plekken langs het nieuwe Koning Willem-Alexanderkanaal. De route is 6 kilometer lang en u kunt vanaf de ene expositieplek de volgende zien. De tentoonstelling omvat onder meer foto’s uit het Drents Archief, gemaakt in de periode toen nog turf werd gestoken.

(De Telegraaf Vaarkrant, Waterkampioen, www.erica-terapel.nl, www.veenvaart.nl, www.noorderlicht.com)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht