windverwachting

Offshore bedrijf Esteq lanceert 12 juni slimme aluminium 'Dutch design' motorboot Aluqa

PERSBERICHT
aluqaTwello – Het Nederlandse metaalbewerkingsbedrijf Esteq B.V. heeft een sterke reputatie in de offshore industrie. Met een passie voor metaal en liefde voor watersport ontwierp Esteq een slimme aluminium motorboot die ongekend krachtig is, maar drie keer lichter dan metaal.
Door de combinatie van kracht, souplesse en uiterlijk verwacht Esteq met deze boot in Dutch design hoge ogen te gooien in de internationale botenbranche. Volgende maand gaat de eerste ALUQA te water tijdens de landelijke introductie op vrijdagmiddag 12 juni in Hellevoetsluis.
Door innovaties in de metaalindustrie kon Esteq een aluminium boot ontwerpen die de kracht heeft van metaal, maar met de souplesse van een lichtgewicht. Een samenspel tussen ontwerpers, vakkundige metaalbewerkers en het gebruik van hoogwaardige materialen hebben geleid tot de lichtgewichtconstructie van de ALUQA. Het consequente gebruik van aluminium is een voorkeur die in de auto-industrie al langer wordt toegepast. Het team van Esteq vond methoden om de voordelen hiervan ook toe te passen in de ontwikkeling van de ALUQA. Juist omdat bootliefhebbers dan naast de snelheid en manoeuvreerbaarheid van een ander pluspunt van aluminium profiteren: het is praktisch onderhoudsvrij.
Volledig naar wens
De ALUQA wordt door vakmensen geheel met de hand vervaardigd en volledig naar wens uitgevoerd. Daarmee wordt een uniek en persoonlijk bezit gecreëerd. Lang wachten op een ALUQA hoeft u niet. De productietijd van deze elegante krachtpatser bedraagt slechts vier maanden. Geïnteresseerden kunnen naar eigen smaak een ALUQA samenstellen, indien gewenst met apparatuur die de boot op afstand laat uitlezen op het vlak van service en onderhoud. Desgewenst is de staat van de ALUQA door de eigenaar via een tablet te benaderen. De ALUQA is geschikt voor gezelschappen tot tien personen. Haar krachtige Volvo dieselmotor heeft een laag geluidsniveau. Indien het nog stiller moet zijn, dan is de ALUQA ook uit te voeren met een hybride motor.
Meer informatie www.aluqa.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X