Informatie voor de watersporter

Offshore Experience op Sail Den Helder

Tijdens Sail Den Helder en de Marinedagen liggen er 42 tall ships, 180 varend erfgoedschepen en vele marineschepen aan de kade. Maar er is meer. Jong en oud kunnen ook gratis de Offshore Experience bezoeken op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli. In de Offshore Experience staat Den Helder als energiehaven centraal. De provincie Noord-Holland is sponsor van Sail Den Helder en zet tijdens het evenement waterstof in het spotlicht.

Offshore Experience: Hydrogen racing, waterstofquiz en offshore windenergie 

In het Blue Port Centre, de voormalige visafslag, is een racewagen met een elektrische waterstofmotor te bewonderen: de Forze IX. Bezoekers kunnen met de auto op de foto én in de Hydrogen Racing simulator ervaren hoe het voelt om zo’n wagen te besturen. Tijdens een waterstofdemonstratie wekken zonnepanelen energie op waarmee waterstof wordt geproduceerd die later wordt omgezet in elektriciteit. Ook presenteren spreekstalmeesters Kenneth & Andor een Waterstofquiz. Tijdens de Offshore Experience kunnen bezoekers met VR de haven van de toekomst zien en ontdekken wat een onderwaterrobot allemaal kan. Wie een helikopter-survivalsuit wil proberen kan ook op het evenement terecht. ROC Vonk organiseert een experience waarbij de deelnemers een miniatuur offshore windmolenpark bouwen en installeren in een watertank. Zie www.saildenhelder.nl voor het hele programma

Energiehaven

Den Helder krijgt een nieuwe rol in de energietransitie met wind op zee en waterstof.
Eind 2022 stelde de provincie € 3 miljoen beschikbaar om de ontwikkeling van waterstof te stimuleren. In mei 2023 kreeg Noord-Holland de Hydrogen Valley statusDit is een Europese toekenning voor regio’s die zich op onderscheidende wijze inzetten voor het ontwikkelen van een energiesysteem op basis van duurzame waterstof. De regio heeft nu betere toegang tot kennis en financiering vanuit Europa.

Voor meer informatie: saildenhelder.nl

Foto: Sail Den Helder

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht