Informatie voor de watersporter

Oluf van Oosterom wordt nieuwe voorzitter Federatie Oud Nederlandse Vaartuigen ( FONV)

PERSBERICHT
Het bestuur van de Stichting Federatie Oud Nederlandse Vaartuigen ( FONV) is zeer verheugd te kunnen meedelen dat de heer Oluf van Oosterom per 1 november 2011 voorzitter wordt van de FONV als opvolger van de heer Kees Pette die vanaf december 2007 deze positie heeft bekleed.
De doelstellingen van de FONV zijn het behartigen van de gezamenlijke belangen van de behoudsorganisaties van oud- Nederlandse vaartuigen en het versterken van het behoud en gebruik van het Varend Erfgoed in Nederland. Het FONV-bestuur is van mening dat de management ervaring van Oluf van Oosterom, zijn bestuurlijke kwaliteiten in verenigingen, zijn uitgebreide netwerk in de watersportwereld en bij overheidsinstanties een uitstekende basis vormen voor het bereiken van deze doelstellingen.
Oluf van Oosterom heeft in zijn maatschappelijke loopbaan diverse directie- en bestuursfuncties vervuld. Hij is van 2004 tot 2011 bestuurslid geweest van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig. Hij is voor de FONV actief geweest onder meer als voorzitter van het Varend Erfgoed bij Sail Amsterdam 2010. Vanaf 2007 ging hij als FONV-afgevaardigde naar het Nederlands Platform voor Waterrecreatie (NPVW) waarvan hij in 2010 ook voorzitter werd.
Oluf neemt de draad op van het nog lopende proces binnen de FONV om tot een vernieuwing van de uitgangspunten van het Nationaal Register Varende Monumenten ( NRVM) te komen. Het bestuur heeft in het afgelopen jaar de richting van het nieuwe beleid bepaald en de komende tijd zal nu aan de praktische uitvoering daarvan gewerkt gaan worden.
De FONV behartigt meer zaken dan het register. Oluf zegt daarover: “De FONV is een nuttige vertegenwoordiger en spreekbuis van het Varend Erfgoed in Nederland, zowel intern naar de 13 behoudsorganisaties als vooral ook extern naar rijksoverheid, provincies, gemeenten, de erfgoedsector en de waterrecreatiewereld.”
Op de Beurs Klassieke Schepen in Enkhuizen van 4 t/m 6 november a.s. kunnen belangstellenden met Oluf van Oosterom kennismaken. Hij zal daartoe via de FONV-stand op de Beurs bereikbaar zijn.
Meer informatie Federatie Oud-Nederlandse Vaartuigen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht