windverwachting

Olympisch manager Jacco Koops traint coaches Friese zeilschool Pean

PERSBERICHT
pean_060213Akkrum-Nes (Friesland) – Zeilschool Pean bij Grou gaat met Jacco Koops een stuk van haar opleiding voor zeilcoach invullen. De Friese zeilschool heeft per week ongeveer 25 instructeurs op het water. Om te zorgen dat die instructeurs blijven groeien in het zeilles geven zet Pean per vier instructeurs een zeilcoach in. In februari zal Koops met de coaches van Pean werken.
Koops: “Op verzoek van Pean ben ik langs geweest bij de zeilschool en ik was echt onder de indruk. Vooral de visie van de zeilschool spreekt mij aan. Er wordt gewerkt vanuit de gedachte dat het succes van het leren zeilen de beleving van het zeilkamp is. Geen bezigheidstherapie op het water maar streven naar goede zeilles.” Koops is na de medailles op de Spelen in London een nieuwe uitdaging aangegaan. Hij is manager van het olympisch zeilteam voor de spelen in Rio 2016.
“Wij zijn natuurlijk blij dat iemand met zoveel olympische zeilkennis onze coaches wil werken.”, aldus zeilschoolhouder Meijer. “Het is goed om te merken dat onze visie over een zeilkamp iemand als Jacco aanspreekt. Elk kind dat wij op zeilkamp krijgen is anders. Omdat wij een toonaangevende maar kleinschalige zeilschool zijn willen we echt bij iedere individuele cursist aansluiten.” Koops: “Aansluiting is ook voor mij heel belangrijk. Pas dan kun je informatie gericht overbrengen. Met Lobke (Berkhout) moet ik ook heel anders communiceren dan met Lisa (Westerhof). Ik wil de coaches leren op welke manier ze bij verschillende zeilinstructeurs kunnen aansluiten.”
Meer informatie www.pean-zeilschool.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X