Onder de boot gemonteerde elektrische Torqeedo POD motoren genomineerd voor 'HISWA Product van het Jaar'

torqeedo_podPERSBERICHT
Heeg – Torqeedo betreedt nieuwe segmenten in de watersportmarkt. Naast de bekende elektrische buitenboordmotoren toont De Stille Boot een reeks nieuwe podmotoren van het Duitse merk op de HISWA. Dit zijn motoren die onder de boot tegen de romp worden gemonteerd. Daarmee zijn deze motoren het ruimtesparende, eenvoudig te monteren én voordelige alternatief voor een inboard motor of een saildrive. En bij de HISWA nominatie heeft het ongetwijfeld geholpen dat een gerenommeerd internationaal bedrijf als Torqeedo erachter staat.
De Torqeedo Cruise FP (Fixed Pod) motoren komen er in vermogens van 2, 4 en 10 kW, voor boten tot maximaal resp. 2, 4 en 10 ton waterverplaatsing. Daardoor zijn ze geschikt voor sloepen, motorkruisers, zeilboten en -jachten. Ze zijn licht, compact en leverbaar met een vaste schroef of een klapschroef voor zeilboten. Ze hebben dezelfde ongeëvenaarde efficiency en dus actieradius als de outboards waarvan ze zijn afgeleid. En ook de andere typische Torqeedo voordelen: robuust gebouwd, zeewaterbestendig en voorzien van een boordcomputer met ingebouwde GPS. Snelheid, resterende actieradius en verbruik zijn continu af te lezen op het digitale display of op de eigen smartphone via de Torq Trac app. En niet onbelangrijk: deze zeer kwalitatieve producten vormen ook nog een prijsdoorbraak vergeleken met het bestaande aanbod. De Cruise 2.0 en 4.0 FP worden leverbaar vanaf mei, de Cruise 10.0 FP volgt later deze zomer.
“We zijn heel blij een innovatief merk als Torqeedo in Nederland te mogen vertegenwoordigen”, aldus Marcel Schaap van De Stille Boot uit Heeg. Elk jaar zijn er nieuwe producten en verbeteringen”. Hij vervolgt: “bij deze nieuwe motoren gaat het de jury waarschijnlijk om het goede prijsniveau en de zeer brede toepasbaarheid van deze elektrische aandrijvingen. We zijn natuurlijk heel benieuwd of we de prijs ook in de wacht zullen slepen!”
De nieuwe motoren en het overige assortiment van Torqeedo zijn te zien bij De Stille Boot op stand 01.520 in de Europahal. De HISWA vindt plaats van 16 t/m 20 maart in RAI Amsterdam.
Meer informatie www.torqeedo.com en www.destilleboot.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X