Onderzoek onder zeilliefhebbers wijst op toenemende populariteit van flottielje zeilvakanties

PERSBERICHT
Groningen – Naast bareboat zeilen wordt flottielje zeilen steeds populairder, dit is gebleken uit onderzoek van de Hanzehogeschool in opdracht van Zeiljachthuren.nl onder 600 watersporters. De vraag maar ook het aanbod van flottielje zeilvakanties neemt toe, zodat ook minder ervaren zeilers nu veilig op zeilvakantie kunnen.
Bij Zeiljachthuren.nl is er al enige tijd sprake van een toename in het aantal boekingen voor flottielje zeilvakanties en onderzoek onder meer dan 600 watersporters heeft het bevestigd; flottielje zeilvakanties groeien aan populariteit. Deze stijging wordt veroorzaakt door de groei in het aanbod van flottielje zeilvakanties en het feit dat meer consumenten kiezen voor een zeilvakantiebestemming dicht bij huis. Oorzaak hiervan zijn de hoge brandstofprijzen en daarmee rijkosten en dure vliegtickets.

Met flottielje zeilen wordt er in een groep van ongeveer tien zeiljachten gevaren. Ieder gezelschap vaart zelfstandig op een eigen zeiljacht. Er is een begeleidend schip aanwezig met een ervaren schipper welke kan helpen met alle voorkomende zaken, zoals het ankeren of afvaren. Reden voor deelname aan een flottielje zeilvakantie is de veiligheid en zekerheid van de zeilvakantie. Er is altijd hulp aanwezig, havens worden vooraf gereserveerd en de deelnemers hebben de gezelligheid van de groep.
Het uitgevoerde onderzoek van Zeiljachthuren.nl had onder andere betrekking op zeilbestemmingen, klantervaringen en vaarbewijzen om de dienstverlening te kunnen optimaliseren. Zeiljachthuren.nl heeft voor 2012 het aanbod voor flottielje zeilvakanties uitgebreid met flottieljes in Kroatië, Griekenland, Turkije en Italië.
Zeiljachthuren.nl
Zeiljachthuren.nl biedt u de mogelijkheid uw zeilvakantie online te boeken. U kunt kiezen uit meer dan 200 landen waar zeiljachten te huur worden aangeboden. Van populaire bestemmingen rond de Middellandse zee tot exclusieve paradijsjes in Nieuw Caledonië. U kunt zeil- of motorjachten huren bij het Great Barrier reef in Australië, in de Caribean, Griekenland of gewoon in Nederland op het IJsselmeer. Zeiljachthuren.nl is een onderdeel van Nationale Watersportbank.
Meer informatie www.zeiljachthuren.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X