Informatie voor de watersporter

ONE Water Toys: het Spaanse project dat je jetski in een boot verandert

Het eerste prototype van de ONE 16 is met succes gelanceerd en getest in Spanje. Deze innovatieve romp transformeert een jetski in een boot van 5 meter, met plaats voor maximaal zes personen naast de jetskirijder. De ONE 16 zal de hele zomer door beschikbaar zijn voor proefvaarten in Puerto de la Duquesa, Malaga.

Het project is volledig in Spanje gemaakt: ontwerp, engineering en productie. Ontworpen door Amor Jimenez Chito van Loveworks Design, die ook werkt aan veel superjachttprojecten in samenwerking met Coase Design, heeft de ONE 16 tot doel om nieuwkomers aan te trekken op het gebied van boten.

Visma Naval Architects, gevestigd in Cádiz, heeft de boot ontworpen, met als doel de prestaties en veiligheid te garanderen door middel van uitgebreide optimalisatie van de gewichtsverdeling en de interactie tussen de romp en de waterscooter. Het prototype werd gebouwd in de moderne faciliteiten van KDKomposites in Málaga, een gerenommeerde naam in de zeilindustrie, bekend om de bouw van een van de meest presterende Optimist-boten die momenteel op de markt zijn en om de productie van de match-raceboot TOM 28 Max.

Amor Jimenez, CEO van ONE Water Toys, aan het woord over dit project:

“De ONE 16 is geboren uit de analyse van de behoeften van veel jetskigebruikers. Hoewel ze genieten van de sensatie van het rijden op een jetski, is een aanzienlijk deel van hen ook op zoek naar een meer ontspannen ervaring met vrienden en familie. Als gevolg hiervan verkopen veel eigenaren hun jetski’s na een paar jaar op zoek naar een alternatieve manier om van het water te genieten. De ONE 16 is ontworpen om aan deze behoeften te voldoen, door een oplossing te bieden waarmee gebruikers zowel de opwinding van een jetski als het comfort van een boot kunnen ervaren.

Amor Jimenez – CEO One Water Toys

In de afgelopen jaren is er op de markt een toename te zien van avontuurlijke boten: jonge eigenaren zoeken naar ervaringen, en in de superjachtbranche wordt dit benadrukt door de toenemende populariteit van explorers. De ONE 16 erkent deze hang naar avontuur en wil de ervaring voor jetski-eigenaren – en jetskiliefhebbers – verrijken door mensen aan boord te laten komen.”

Het ontwerp van de ONE 16 kenmerkt zich door strakke, moderne lijnen. De nadruk ligt op de functionaliteit van het dek. Elk aspect van het ontwerp is gericht op gebruiksgemak, met behoud van een slanke, minimalistische en tijdloze esthetiek.

De ONE 16 is betaalbaar geprijsd en biedt een toegankelijke toegangspoort tot het varen. De eigenaren van de ONE kunnen kiezen uit een breed scala aan levendige, aandachttrekkende kleuren om de boot een afspiegeling te laten zijn van hun persoonlijkheid. In het ontwerpproces koos Jimenez Chito voor gedurfde kleuren die een gevoel van avontuur uitstralen, met de bewuste keuze om af te stappen van de conventionele witte en blauwe boten.

In de boeg bevindt zich een grote tafel die, wanneer deze naar beneden wordt geklapt, kan worden omgebouwd tot een ruime zithoek. De indeling is zorgvuldig ontworpen om het gemakkelijk te maken om te bewegen. Wanneer de jetski wordt verwijderd, verandert de glijbaan die de voorkant van de jetski herbergt in een uitnodigend zwembad dat zachtjes in de zee glijdt. Het anker bevindt zich in het luik in de boeg, dat zo is ontworpen om het in- en uitstappen te vergemakkelijken. Dit structurele luik is tijdens de productie versterkt voor dit doel.

Voor meer informatie: onewatertoys.com (Engels)

Foto: ONE Water Toys

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht