Ongemotoriseerd Rondje IJburg 2013 brengt zondag 8 september een 'record jagende' speelse vloot op het water

PERSBERICHT
Amsterdam IJburg – In kano’s of zeilboten, op surfplanken of waterfietsen bevechten watersporters een trofee tijdens het zevende Rondje IJburg op zondag 8 september. Watersportvereniging IJburg organiseert de wedstrijd rond het vinex-eiland voor ongemotoriseerde vaartuigen.
Vanaf het Amsterdamse stadsstrand Blijburg rennen deelnemers in een ‘Le Mans-start’ naar hun vaartuigen die langs de waterkant klaar liggen om zo snel mogelijk het parcours rond de eilanden van de Amsterdamse wijk te ronden. Meedoen kan met elk type vaartuig, zolang er maar geen sprake is van motorische aandrijving. Surfers, zeilers, kanoërs, roeiers, waterfietsers, stand-up-paddlers, creatieve zelfbouwers, alles en iedereen is welkom. Leden van de watersportvereniging, van andere verenigingen maar ook individuele deelnemers kunnen meedoen. Er kan in ploegen of alleen worden gevaren. Het grote doel: als snelste rond.
Er zijn prijzen voor de snelsten in de categorieën ‘voortbewogen door windkracht’ en ‘voortbewogen door spierkracht’ en voor degene die met het ‘meest originele vaartuig’ over de finish komt. In totaal zijn er zeven categorieën.
Voor de jeugd tot 12 jaar is er weer een Minirondje in optimistjes, dat van start gaat als de andere deelnemers vertrokken zijn.
Het rondje IJburg is de oudste activiteit van Watersportvereniging IJburg, een jonge club enthousiaste watersporters die in de afgelopen jaren een eigen verenigingshaven realiseerde en ruim vierhonderd leden telt. Dit evenement wordt op 8 september voor het de zevende keer georganiseerd. Dit jaar worden zo’n honderd deelnemers verwacht.
Daarnaast organiseert de vereniging zeilevenementen op Markermeer, IJsselmeer en Waddenzee, sloepentochten, zeillessen en windsurflessen.
Rondje IJburg is een goede gelegenheid om op sportieve wijze kennis te maken met de vereniging en met de waterrijke nieuwbouwwijk.
Aanmelden kan per e-mail op rondje@wvijburg.nl of op zondag 8 september bij de starttafel op strand Blijburg. Deelname kost € 5,- voor leden van de WV IJburg. Niet-leden betalen 10 euro per persoon. De start is om 13.30 uur vanaf strand Blijburg
Meer informatie www.wvijburg.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X