Informatie voor de watersporter

Online oefenen voor examen Belgisch stuurbrevet dankzij Vaarbewijsopleidingen (VBO)

Persbericht
Dongen, ‘s Gravenmoer – Het Stuurbrevet is het Belgische equivalent van het Nederlandse Klein Vaarbewijs. In Nederland kennen we het Klein Vaarbewijs 1 en 2 en in Belgie het Beperkt Stuurbrevet (= VB 1) en het Algemeen Stuurbrevet (= VB 2). De twee vaarbewijzen/brevetten zijn volkomen gelijkwaardig en worden over en weer erkend. Ook de leerstof is in hoofdlijnen hetzelfde.
Vaarbewijsopleidingen (VBO), de grootste opleider op het gebied van vaarbewijzen is al jaren actief in Belgie. VBO is vooral bekend vanwege haar online opleidingen. Tien jaar geleden is VBO begonnen met al haar opleidingen ook online aan te bieden. Inmiddels hebben meer dan 70.000 cursisten een VBO online cursus/training gevolgd.
Nu ook in Belgie
Tot nu toe waren er in Belgie alleen mondelingen opleidingen voor het stuurbrevet. Deze maand is VBO nu ook in Belgie met een speciale website stuurbrevetonline.be gestart met online opleidingen in Belgie. De belangstelling is groot en de reacties zijn erg positief.
Garantie
Met alleen een boek kopen of cursus volgen slaag je niet. Ook al heb je nog zo’n goede docent, het leren moet je toch zelf doen. Het online systeem houdt de vorderingen nauwkeurig bij en geeft aan wanneer je klaar bent om examen te doen. Mocht je dan onverhoopt toch zakken, krijg je bij VBO je cursusgeld terug.
Gebruiksvriendelijk
De cursus werkt op alle apparaten en systemen en met de gratis app ook op je smartphone. Als er iets niet helemaal duidelijk is kun je altijd de helpdesk bellen. Je krijgt dan geen ingewikkeld keuze menu maar direct een medewerker aan de lijn die je verder kan helpen. Een nieuw systeem met ouderwetse service.
Meer informatie over het Belgische stuurbrevet www.stuurbrevetonline.be (of www.watersportcursussen.nl voor de Nederlandse cursussen).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht