Online veiling met startprijs van één euro van in Leiden gezonken en geborgen sleepboot bij bootveiling.com

PERSBERICHT
Naarden – Bootveiling.com heeft de opdracht van de gemeente Leiden gekregen om in navolging van de weesbootjes welke 2x per jaar voor de gemeente worden geveild een gezonken sleepboot te veilen. De Sleepboot is vorig jaar november geborgen nadat het gezonken was naast de Sumatrabrug in Leiden

Bootveiling.com heeft opdracht gekregen om de boot te verkopen middels een veiling zodat er een transparant verkoopproces is. De boot ligt op het droge opgeslagen bij een afsleepbedrijf in Leiden.
De potentiele bieders dienen goed te bedenken wat ze met de boot welke in zeer slechte condite is is gaan doen en hoe ze het afvoeren gaan regelen omdat het toch een zeer zware boot is en die heel veel aandacht nodig maar daar is de startprijs ook naar van € 1,- plus veilingkosten. Veilingmeester Bolweg “ We verwachten dat naast slopers voor het oude ijzer ook partijen geïntereseerd zijn die de boot weer trachten vaarbaar te maken, We verkopen regelmatig boten die in een zeer slechte toestand verkeren maar waar toch weer liefhebbers voor zijn met gevoel voor nosaligie.
Bootveiling.com advisert iedereen die geïntereseerd is om een boot te kopen deze op donderdag 9 mei te bezichtigen. De veiling is voetstoots en in de staat waarin het zich bevind. De koper zal zelf moeten zorgen voor het ophalen na gunning. Registratie op de website van Bootveiling.com is gratis en iedereen kan meebieden.
Kijken is mogelijk aanstaande donderdag 9 mei 2019 van 10.00-12.00 uur. De veiling sluit op maandagavond 13 mei april 2019 vanaf 20.00 uur. Ophalen na gunning is op afspraak binnen 7 dagen na de veiling
Bootveiling.com wil op deze positieve wijze bijdrage aan een duurzaam beheer van de vaarwegen. Door een veiling te organiseren krijgen boten opnieuw een kans om in de vaart te worden genomen.
Meer informatie www.bootveiling.com en over de boot: de berging en z’n geschiedenis.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X