windverwachting

Online verhuurplatform voor boten Barqo neemt in groei naar marktleiderschap Botentehuur.nl over

PERSBERICHT
Amsterdam – De Amsterdamse startup Barqo neemt concurrent Botentehuur.nl over. Hiermee stevent het botenplatform af op marktleiderschap in de online botenverhuur. Met de overname van Botentehuur.nl werkt Barqo niet alleen meer samen met particuliere bootbezitters, maar ook met 50 toonaangevende, commerciële bootverhuurders. Hierdoor breidt Barqo het Nederlandse aanbod uit met zo’n 1.700 boten.
“Het online platform van Botentehuur.nl is in feite vergelijkbaar met Barqo, alleen koppelt zij uitsluitend commerciële bootverhuurders aan huurders. Met deze overname realiseren we een forse toename in het aantal binnenlandse boten en kunnen we nog sneller opschalen. We nemen niet alleen het platform en de relaties met booteigenaren van Botentehuur.nl over, maar ook het boekingssysteem dat Botentehuur.nl heeft ontwikkeld. Deze ‘Sofware as a Service’-oplossing gaan wij verder perfectioneren, zodat nog meer commerciële partijen via dit systeem hun boten kunnen verhuren. Zo wordt botendelen ook voor hen aantrekkelijk en rendabel”, aldus Floris van Hoogenhuyze, medeoprichter van Barqo.

Het Barqo team vergroot z’n database met 1700 boten van gerenommeerde bootverhuurders

Mijlpaal na mijlpaal
Van Hoogenhuyze: “Als Barqo, de marktleider van het botendelen, zijn wij altijd op zoek naar manieren om onze business te versterken. Twee jaar geleden kondigden wij het partnership aan met Centraal Beheer, vorig jaar realiseerden we 500 procent groei en nu nemen we Botentehuur.nl over. Dit is weer een belangrijke mijlpaal voor ons. Wij kunnen hierdoor een nog grotere groep bootbezitters bereiken en daardoor nog meer bootliefhebbers bedienen.”
Barqo neemt met de samenwerking vijftig commerciële bootverhuurders, de boekingssoftware en de goede vindbaarheid over van Botentehuur.nl over. “Door deze ‘dubbele bezetting’ komen onze potentiele klanten nog sneller met ons in aanraking.”
Hugo Jan Ruiter, oprichter van Botentehuur.nl: “Botentehuur.nl is een bekende site in Nederland als het aankomt op het huren van boten. De overname door Barqo is een win-win voor iedereen. Onze verhuurders krijgen een nog betere service en ze kunnen eenvoudig een veel groter publiek bereiken.”
Over Barqo
Barqo is het eerste deeleconomieplatform voor boten in Nederland. Op Barqo.nl kunnen huurders boten zoeken, vergelijken en boeken. Daarmee besparen ze zo’n tien tot 25 procent op de kosten van hun boot in vergelijking met traditionele huurmarkt. Verhuurders kunnen op eenvoudige wijze hun boot te huur aanbieden. Beide partijen kunnen hun voorkeur voor prijs, data, locatie en faciliteiten kenbaar maken. Zo maakt Barqo varen toegankelijker, leuker en rendabeler.
Over Botentehuur.nl
Botentehuur.nl levert een online boekingssysteem voor bootverhuurders en heeft een vergelijkbaar online boekingsplatform als Barqo. Er hebben zich meer dan 50 tevreden commerciële verhuurders bij botentehuur.nl aangesloten.
Meer informatie www.barqo.nl en www.botentehuur.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X