Informatie voor de watersporter

Onstuimige Golf van Biskaje stelt kanshebber derde plaats in Vendée Globe Alex Thomson zwaar op de proef

Les Sables d’Olonne – De Engelsman Alex Thomson (Hugo Boss)  doet voor de derde keer mee aan de Vendée Globe, maar heeft de race nog nooit uitgevaren. En hoewel hij deze keer met nog maar 200 mijl te gaan tot de finish, het succes van de derde plaats al zowat  binnen handbereik lijkt te hebben, maakt hij één van de meest barre dagen van zijn wereldomzeiling mee. Met daarbij als grootste onzekerheid of z’n boot, de klappen op het water zal weten te weerstaan gedurende deze ‘laatste loodjes’.

Er staat in de winterse Golf van Biskaje namelijk een hoge chaotische zee met zo’n 35 knopen wind (7 Beaufort). Bovendien is er veel scheepvaartverkeer, zodat Thomson al 48 uur nauwelijks aan slapen is toegekomen. Wat hem in elk geval zal motiveren is de wijze waarop zijn team, fans en familie hem volgen  en supporten. Zij vader en stiefmoeder zijn speciaal vanuit Nieuw-Zeeland naar Les Sables overgevlogen.

Over ruim 12 uur zal duidelijk worden of het driemaal is scheepsrecht dit keer ook voor Alex Thomson zal gelden, en zijn vastberadenheid beloond zal worden met de toepasselijke derde plaats. (Nauticlink,  Vendée Globe 2012-2013 met Tracking positiesNieuwsZwaarste 24 uur voor Thomson)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht