Ook Scallywag schipper Witt pakt vandaag in de Volvo Ocean Race de draad weer op

In het Braziliaanse Itajaí begint vandaag de achtste etappe van de Volvo Ocean Race. De volledige vloot verschijnt aan de start voor de tocht richting Newport (Verenigde Staten).

Ook de boot van Team SHK/Scallywag, dat in de vorige etappe bemanningslid John Foster verloor. “Het beste wat we ter nagedachtenis aan John kunnen doen, is doorgaan met het werk”, aldus schipper David Witt. Fisher sloeg tijdens stormachtige omstandigheden overboord. De bemanning van Scallywag probeerde tevergeefs hun ploeggenoot te redden. “Hij was mijn beste vriend”, zei Witt geëmotioneerd tijdens de persconferentie. “Zondag zal het gek zijn. Ik ga voor het eerst in twaalf jaar zonder hem de zee op.”

“Het grootste compliment dat ik John kan geven, is dat hij de beste teamspeler was die ik ooit heb gezien. We proberen te leven volgens bepaalde richtlijnen. Geef niet op, zorg voor elkaar. Winnen hoeft niet, maar doe het samen. En de belangrijkste waarde van ons team is loyaliteit.”

De bemanning van de boot uit Hongkong heeft niet aan opgeven gedacht. “Het beste wat we ter nagedachtenis aan John kunnen doen is zondag doorgaan met het werk. Als hij nu achter me stond, zou hij zeggen dat ik me moest vermannen. ‘Wees niet zwak en ga door.’ Dat gaan we zondag doen.” (NOS)