Informatie voor de watersporter

Ook toezichthouders Biesbosch geven ter bescherming van waterrecreanten hoge boetes voor varen zonder vaarbewijs en te hard varen

PERSBERICHT
Dordrecht – Op zaterdag 24 augustus zijn de toezichthouders in de Hollandse Biesbosch tussen 14.00 uur en 22.00 uur gezamenlijk opgetrokken voor een intensieve controle van de recreanten.
De deelnemende toezichthouders waren vertegenwoordigers van Parkschap Nationaal Park De Biesbosch, Staatsbosbeheer, Sportvisserij Nederland en de gemeente Dordrecht.
De aandacht richtte zich vooral op visserij, veiligheid watersport, milieu, open vuur en honden. De toenemende en veel voorkomende incidenten waarbij schade aan de natuur en eigendommen worden veroorzaakt, vragen om een serieuze aanpak. Daarnaast ontstaan er vaak ongewenste, gevaarlijke situaties voor de waterrecreant. Zo gebeurt het regelmatig dat kano’s in de problemen komen of zelfs omslaan door het veel te hard varen van een motorjacht.
Het uitgangspunt van dit gezamenlijk optreden was controle (vispas, vaarbewijs, ontheffing), indien nodig gevolgd door een officiële waarschuwing. In het uiterste geval wordt gekozen voor het opmaken van een proces-verbaal. Het niet hebben van een vaarbewijs of te snel varen leveren direct een hoge boete op omdat hiermee de veiligheid in het geding is. Het niet hebben van een vaarbewijs komt neer op een boete van € 500,- en te snel varen kost al gauw tussen de € 200,- en € 300,-.
Deze gezamenlijke controle van de toezichthouders is als zeer positief ervaren. De samenwerking gaat uitmonden in een periodiek vervolg voor zowel de Hollandse als de Brabantse Biesbosch.
Meer informatie www.dordrecht.nl en Parkschap Nationaal Park De Biesbosch

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht