Op 15 juli gezellig 'hoogaarzen- en platbodem'-zeilfeest in Veere rondom 'Hardzeildag 2017'

PERSBERICHT
Veere – Op zaterdag 15 juli vindt in Veere de jaarlijkse Hendrik Willem van Loon Hardzeildag 2017 weer plaats. Een zeilfeest der Arnemuider visschers. En nu ook uit andere plaatsen. Hét jaarlijks plat- en rondbodemtreffen in Zeeland voor ‘roemrijkers en reünisten’.
Want bij Van Loon ging het ook tijdens die eerste legendarische hardzeildag voor de Arnemuidse vissers in 1928 om ‘de ontmoeting’. Om uit de saaiheid van het dagelijks bestaan te ontsnappen. Daarom wilde Van Loon “weer eens wat leven in den garnalenketel krijgen”. Dat willen wij als Stichting Behoud Hoogaars (SBH) ook en daarom organiseren wij in 2017 voor de 24e keer dit treffen op het Veerse Meer. Uiteraard streven wij ook in dit jaar naar een zo groot mogelijk deelnemersveld!
Zaterdag 15 juli 2017 barst het geweld in Veere los.
Een treffen voor eigenaren en bemanningen van snelle en minder snelle hoogaarzen, hengsten en andere plat- en rondbodems. Die het leuk vinden om voor de Roem en Eeuwige Eer op het scherpst van het zwaard te strijden en risico’s en kansen scherp calculeren om in de begerenswaardige prijzen te vallen. Maar ook voor de platbodemliefhebber die dit krachtenveld graag aan zich voorbij ziet trekken en geniet van de fraaie konten van dit langs suizende hout en ijzer, het zomerse weer en op tijd een versnapering aan boord.
Programma a/d waterkant met maritieme markt:

  • Demonstraties ‘heien’ op de wijze zoals werd uitgevoerd door vroegere dijkwerkers, kinderspelen, vele marktkramen, paling roken, foodtrucks, SBH artikelen en nog veel meer.
  • Toelichting en verslag vanaf de wal over het verloop van de hardzeildag,
  • En vooral het zicht op de vele schepen waarvan er erg veel vallen onder het maritiem erfgoed van onze delta. Vooral: “Een wedstrijd met jolijt”

Zondag 16 juli 2017 presenteert de Stichting Behoud Hoogaars zijn hele vloot.
Grote en kleine schepen zijn te bevaren of te bezichtigen tussen 13.00 en 17.00 uur. Vaar mee, geniet van het water, wind en we hopen op zon. Als je mooie foto’s maakt en ze mailt naar de Stichting Behoud Hoogaars maak je kans op plaatsing, met je naam, op het voorblad van ons glossy magazine verspreid door heel Nederland en ver daar buiten.
Programma
Zaterdag 15 juni 10.30 – 17.30 uur
Maritieme markt | Oude Ambachten | Kinderspelen | 40 historische schepen
Live Muziek en meer!
Zondag 16 juli 13.00 – 17.30 uur
Gratis meevaren en alle 8 schepen van de Stichting Behoud Hoogaars zijn te bezichtigen.
Meer informatie www.hoogaars.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X