123 stickers

Op 20 september besluit 75-jarige Valken-klasse lustrumjaar met vlootschouw van 100 boten

Persbericht
75jaar_valkGrou – Zeilboot de Valk viert in 2014 haar 75-jarig bestaan en besluit dit lustrumjaar met een vlootschouw met 100 Valken in Grou
In het weekend van 20 en 21 september organiseert de Valkenklasse een afsluitend lustrumevenement in Grou. Op zaterdag wordt gestart met een wedstrijd, waarna om
16:00 uur de Commissaris van de Koning van Friesland, John Jorritsma, vanaf het
Statenjacht ‘Friso’ een vlootschouw zal afnemen.
Op zondag zeilen de Valken de Princenhof-toertocht door Nationaal Park ‘De Alde Feanen’. Op dit moment zijn 100 houten Valken ingeschreven.
De Valk, een indertijd revolutionaire zeilboot waarvan de bouw in 1939 startte in de keukenfabrieken van Bruynzeel, is nog steeds een van de meest herkenbare zeilboten op de Nederlandse wateren. Er zijn anno 2014 ruim 800 houten Valken gebouwd, waarvan er nog vele honderden rondvaren.
De Princenhoftocht is een jaarlijkse toertocht voor houten Valken, waarbij de klasseorganisatie probeert zoveel mogelijk niet-actieve Valken weer terug op het water te krijgen. Naast een ideale zeilboot om te toeren, is de Valk nog steeds een goed wedstrijdschip. Tegen de trend van afnemende wedstrijdvelden, komt een actieve en diverse groep wedstrijdzeilers veelal met rond de 20 boten aan de start (op de Sneekweek en het NK vaak het dubbele).
Om de instroom te bevorderen stelt de klasse-organisatie elk zeilseizoen een Valk ter beschikking aan een jong team, om een jaar aan het een wedstrijdzeilen in deze klasse te kunnen proeven. Vanzelfsprekend is dit ‘Talentenjacht’ ook op het lustrumweekend aanwezig.
Meer informatie www.valkenklasse.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X