Informatie voor de watersporter

Op afstand bediende brug in Zaandam sluit te snel, zeiljacht zwaar beschadigd

ZAANDAM – Een brug bij het Zaaneiland in Zaandam is vanmiddag te snel dichtgegaan. Daardoor is een passerende boot flink beschadigd geraakt.

De opvarenden van de boot raakten daarbij niet gewond. Frank Kuntz van de veiligheidsregio fietste toevallig langs en sprak de eigenaar van de brug. “Ik begreep van hem dat de brug te snel dichtging.” Waarom dat gebeurde, wist hij niet. De boot ligt momenteel nog in het water, ‘met de mast op half elf’, aldus Kuntz.

Eén van de opvarenden probeerde de kinderen veilig te stellen door deze op de bielsen van de brug neer te zetten. “Toen ging de boot schommelen. Hij of zij kon het kind vasthouden en door de klap werden ze naar binnen geslingerd”, beschrijft Wilco hoe de opvarenden de boot ‘invielen’.

“Het had erger kunnen aflopen”, vervolgt hij. “Er zijn gelukkig geen gewonden. Ik moet er niet aan denken dat het kind letterlijk tussen wal en schip was geraakt.” (RTVNH en “Het had erger kunnen aflopen” – RTVNH, ‘Onderzoek naar ’spookbruggen’ Zaandam’- De Telegraaf)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht