Informatie voor de watersporter

Op de Valreep Kerst in ‘t Kort

Terschelling
Met kerst met de eigen boot naar Terschelling is gaande de jaren een klassieker aan het worden. ‘t Zou dit jaar om zowat 150 boten kunnen gaan. Wilt u vanuit uw warme huiskamer een oogje in het zeil van deze coole watersporters houden? Dat kan dankzij de Hogere Zeevaartschool Willem Barentsz gemakkelijk via deze en deze webcam. Oogt toch nog net even anders dan in de zomer…

Mike Perham
In de vorige nieuwsbrief stond de zestienjarige Mike Perham, die als jongste zeiler allertijden de wereld ging ronden. Hoe het hem vergaat met Kerstmis? Voorlopig is hij het slachtoffer van hardnekkige autopilot-perikelen en ligt hij na een gedwongen stop in Portugal nu in Gran Canaria op de technische oplossing te wachten. Zijn vader – thuis in Engeland – is blij dat de jeugdige zeiler met kerst is opgenomen door de ‘sailing community in Las Palmas’.

Henk de Velde
Misschien vraagt u zich ook af, waar de Nederlandse zeilavonturier Henk de Velde ruim een jaar na vertrek en mastbreuk toch is gebleven en de kerst doorbrengt. Na een half jaar wachten op een nieuwe mast en een geheim retourtje Nederland in december, viert Henk deze Kerstmis in Argentinië onder z’n nieuwe mast, die sinds vorige week eindelijk is geplaatst. Da’s dubbel feest.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht