Informatie voor de watersporter

Op vrijdag 22 juni vertrekken bijna 120 zeiljachten voor de YSY Ronde om Noord-Holland 2018

PERSBERICHT
Muiden, IJmuiden – Stichting YSY Ronde om Noord-Holland organiseert voor de 22ste keer de YSY Ronde om Noord-Holland. Een zeilevenement dat hoog op de lijst van de Nederlandse watersport agenda staat. Op 22 juni vertrekken bijna 120 schepen uit Muiden en zeilen van Marker-, IJsselmeer via Kornwerd het Wad op. De laatste etappe gaat men via de Noordzee naar IJmuiden. In de vroege ochtend van 23 juni zal men in Seaport Marina IJmuiden aan komen.
‘De Ronde’ is de Volvo Ocean Race van de lage landen
Zeilend Nederland is in de ban van de Volvo Ocean Race die 24 juni zal eindigen in Scheveningen. Maar aan de vooravond van dit evenement zeilen er eerst ruim 100 schepen over de Noordzee waar een aantal uren later dé super zeiljachten varen. IJmuiden is de eindbestemming van de YSY Ronde om Noord-Holland. Marina Seaport IJmuiden zal dan ook een zeildorp worden waar menig zeiljacht naar uitwijkt.
De YSY Ronde om Noord Holland is een zeilevenement dat alleen doorgang kan vinden door de tomeloze energie van ruim 40 vrijwilligers. Maar ook de sponsoren die ons jaarlijks financieel steunen zijn onmisbaar.
Meer informatie www.rondeomnoordholland.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht