Informatie voor de watersporter

Op zaterdag 3 mei meevaren in Huizen op reddingsboot Seeker van Hulporganisatie Gooi- en Eemmeer

PERSBERICHT
hoge_2014Huizen – Hulporganisatie Gooi- en Eemmeer (HOGE) laat zaterdagmiddag 3 mei 2014 zien wat hun supersnelle reddingboot Seeker (bijna 90 km per uur!) voor de watersport en de binnenvaart kan betekenen. Iedereen boven de zes jaar kan die middag gratis inschepen bij haar ligplaats aan de Ambachtsweg 59 in Huizen en een stuk meevaren.
Aangezien er aan boord beperkt plek is, is vroeg inschrijven wel sterk aan te raden. Er wordt tussen 12 en 17 uur gevaren. Onder het genot van een hapje en een drankje komt u, terwijl u wacht, meer te weten over HOGE, door middel van presentaties en video’s. Leden beantwoorden al uw vragen. Ook zullen de sponsors van HOGE (Reggefiber, Audio Rent en MC BIJL Interieurbouw) de gelegenheid krijgen om zich te presenteren.
Wanneer de reddingboot Seeker uitrukt, is er echt wat aan de hand, dan is een mens of dier in nood. Geen motortje wat niet wil starten, lege accu, of een bij mooi weer aan de grond gelopen bootje. HOGE biedt geen pechhulp, daar zijn anderen voor, de Seeker is geen sleepboot. Vaak ook is de reddingboot op drukke dagen al op het water te vinden, om maar zo vlug mogelijk te hulp te kunnen bieden.
De snelle reddingboot Seeker is eigendom van HOGE, een vereniging waarvan de leden stuk voor stuk sterk gemotiveerd zijn om hulp te bieden aan mens en dier in nood. De leden zijn getraind in het geven van net wat meer dan gemiddelde eerste medische hulp. Naast AED en immobilisatie-technieken verzorgen zij ook reanimatie met zuurstofapparatuur aan niet-ademende slachtoffers. Alle vrijwilligers zijn gecertificeerd via het Divers Alert Netwerk (DAN Europe)
Levensnood
Het komt niet heel veel voor dat iemand echt in levensnood is, HOGE rukt geen honderd keer per jaar uit, maar zo’n 10 maal voor echt serieuze (levensbedreigende) alarmeringen. De organisatie is sober – er is geen duur gebouw nodig om met een reddingboot te kunnen varen. Met als enige taak het redden van mens en dier, heeft HOGE om kosteloos te kunnen blijven functioneren geen donateurs nodig, vraagt niet om schenkingen of legaten, noch vraagt ze een eigen bijdrage.
De paar duizend euro die het per jaar aan onderhoud, benzine en verzekering kost om de Seeker in de vaart te houden, worden opgebracht door de sponsors, in het kader van maatschappelijk ondernemen. Ook ontvangt HOGE af en toe een gift om daar ‘leuke dingen mee te doen’. Dat geld wordt gebruikt voor middelen die de kans op een succesvolle redding vergroten. In 2013 werd HOGE door sponsor Reggefiber verblijd met een warmtebeeldcamera die inmiddels al enkele malen bij zoekacties is ingezet.
Meedoen?
Is dat ook iets voor u of jou, hulp bieden aan de medemens en dier in nood op het water en ben je minstens 16 jaar? Meld je 3 mei dan aan bij HOGE. Het lidmaatschap vraagt maar enkele keer per maand inzet, je hoeft niet drie keer per week op te draven om bootjes te slepen. Wel wordt van je verwacht dat je een medische eerste- hulpopleiding gaat volgen bij DAN en de regelmatige oefeningen bijwoont.
Meer informatie www.reddingbrigade.net en search-and-rescue.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht