Informatie voor de watersporter

Op zeilhelden.nl zet u de 'beste zeilers' in het zonnetje en in een boek

Amsterdam – Op de nieuwe website zeilhelden.nl kan vanaf deze maand iedereen zijn eigen zeilhelden benoemen. Zeilhelden.nl is een galerij van Nederlandse en Vlaamse zeilhelden. De website is tevens het begin van het boek ‘Iconen van de Zeilsport’. De uitgave is een samenwerkingsproject van zeiler-journalist Jules Bänffer en het Scheepvaart Museum.
“Als je op de markt in het wilde weg vraagt wie bekende Nederlandse of Vlaamse zeilers zijn, dan komen de meesten niet verder dan ‘Henk de Velde’ en ‘dat zeilmeisje’. Een bedroevend lage oogst voor de Lage Landen waarvan al jaren topzeilers meevaren op het hoogste niveau. Dat moet anders en kan anders als we zelf een Zeilhelden Wiki samenstellen.” vertelt Jules Bänffer ons.
Zeilhelden.nl biedt en platform waarop iedereen mee kan bepalen wie onze zeilhelden zijn. Met de ‘nominatie-button’ kan je de zeiler toevoegen die een plek verdient in de galerij. Iedereen kan op deze site zijn held benoemen en motiveren waarom hij of zij een plaats verdient in de heldengalerij.
Uiteindelijk moet duidelijk worden welke zeilers in aanmerking komen voor een plaats in het boek. Niet alle helden halen het boek, maar jij kan wel meewerken bij het samenstellen van deze Vlaams/Nederlandse Zeilhelden-Wiki.
Meer informatie www.zeilhelden.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht