123 stickers

Opening Boot Holland vrijdag 11 februari met 60 primeurs, 40 nieuwkomers en 'tot de laatste meter verhuurd'

PERSBERICHT
Leeuwarden – De standruimte van de 21-ste Boot Holland die a.s. vrijdag 11 februari van start gaat, is tot de laatste meter verhuurd. Te zien is een grote diversiteit op watersportgebied. Van opblaasbare bijboot tot een mini-megajacht met alle denkbare luxe. Belangrijkste nieuws is dat er dit jaar ruim zestig primeurs zijn en dat veertig bedrijven voor het eerst op Boot Holland staan. Daarnaast is het Elektrisch Varen Paviljoen twee keer zo groot als vorig jaar en is er een Waddenpaviljoen voor zeiljachten die droog kunnen vallen. Voor het eerst dit jaar verschijnt er dagelijks een nieuwsbrief, in gedrukte en digitale vorm.
Het is duidelijk dat Boot Holland een steeds belangrijker plaats inneemt, want de eerste Nederlandse watersporttentoonstelling van het jaar in ons land was al vroeg volgeboekt. Projectleider Pieter Fokkema is dan ook een tevreden mens. “Begin januari al, hadden we nog maar een paar vierkante meters over. Dit geeft de importantie van Boot Holland aan. Standhouders willen duidelijk niet tot het laatste moment wachten met de kans dat er geen plaats meer is.” Dat ondernemers in de watersport massaal kiezen voor Boot Holland blijkt ook uit het feit dat er dit jaar ruim zestig noviteiten te zien zijn. Ongekend voor een beurs.
Fokkema: “De grootste groep is natuurlijk de motorboten. Er staan er vijftig, in staal, polyester, hout en van aluminium. Het aanbod aluminium boten is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Blij zijn we ook met het Elektrisch Varen Paviljoen dat dit jaar twee keer zo groot is als vorig jaar. Het Waddenpaviljoen wordt iets bijzonders. Dit wordt aangekleed met steigers, meerpalen, speciale verlichting en een heuse vuurtoren. Op de grond komt zand. Er is plaats voor ongeveer 15 boten met een midzwaard. “
Activiteiten
Naast boten en spullen kijken zijn er op Boot Holland verschillende activiteiten. Zo zal Harald Paul dagelijks twee presentaties geven over zijn trans-Atlantische reis vanuit Drachten, samen met zijn vrouw Silvia, met een twaalf meter motorboot met als eindbestemming Canada. Geen gemakkelijke tocht met extreme weersomstandigheden en een overwintering van zes maanden waarbij het echtpaar vastgevroren zat in het ijs. Verder staat er om de jeugd kennis te laten maken met het zeilen, een boot op het droge en zorgt een turbine voor wind. Bij de ingang wordt een dagelijkse nieuwsbrief uitgereikt.
Boot Holland in het WTC Expo in Leeuwarden wordt vrijdag om 12.00 uur officieel geopend door de Commissaris van de Koningin John Jorritsma. Om 13.00 uur gaan de deuren open voor het publiek. De beurs duurt tot en met woensdag.
Meer informatie over de beurs www.boot-holland.nl en over de nieuwsbrief.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X