Informatie voor de watersporter

Opleiding en examen 'Vaarbewijs' en 'Marifonie' gaan het hele jaar door

PERSBERICHT
Dongen – Met de introductie van de flexibele examinering kunt u het hele jaar door cursussen vaarbewijs en marifonie volgen en ook examen doen. Dat is mooi maar het betekent niet vandaag een cursus volgen, morgen examen doen en overmorgen het papiertjes in de bus.
Op tijd beginnen
Als u er over denkt deze zomer in binnen- of buitenland een bootje te gaan huren, begin dan nu met een vaarbewijscursus. Met name in de ons omringende landen is de wetgeving met betrekking tot het vaarbewijs veel strenger dan in Nederland. Kijk voor regels in de verschillende landen op www.anwbwatersport.nl onder ‘vaarinformatie’ en dan ‘varen in Europa’.
Lastige examens
Het klein Vaarbewijs II (ICC internal and coastal waters) is geen kwestie van even het boek doorlezen. U moet er toch wel behoorlijk wat tijd in investeren. Maar als u nu begint, is het heel goed mogelijk om nog voor de vakantie het papiertje in huis te hebben. Om een indruk te krijgen hoe de examens er uit zien, kijk op www.vaarbewijsexamentrainer.nl. Daar staan tientallen examens vaarbewijs, marifonie, marcom-b, tkn en stuurbrevet van de afgelopen jaren. Voor € 1,30 kunt u een examen plus antwoorden downloaden.
Direct beginnen
U kunt vandaag nog met een online cursus beginnen. Het is een kwestie van aanmelden en direct beginnen, kijk op www.watersportcursussen.nl. Als u eerst een globale indruk wilt hebben van wat het examen inhoudt, bestel dan nu de Studiewijzer Klein Vaarbewijs I & A en u heeft hem morgen in huis. Toch liever een mondelinge cursus? Kijk voor plaats en tijd op www.watersportcursussen.nl.
Ga niet zonder de juiste papieren het water op
Het is niet alleen een kwestie dat het niet mag, maar denk ook aan de mogelijke gevolgen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en als u niet over de juiste papieren beschikt, bent u niet verzekerd met alle mogelijke gevolgen van dien.
Meer informatie www.watersportcursussen.nl  en www.vaarbewijsexamentrainer.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht