Informatie voor de watersporter

Opnieuw eerste plaats voor 470-zeilsters Zegers en Van Veen tijdens EK in Monaco

Monaco – Afrodite Zegers en Anneloes van Veen zijn Europees kampioen geworden in de 470-klasse tijdens het EK, dat van 8 tm 13 mei plaatsvond in Monaco. De gouden plak is tevens de 4e gouden medaille van dit seizoen. Zowel bij de World Cup in Miami en in Hyères, als bij de Prinses Sofia Cup in Palma staan ze ook al op het hoogste erepodium. En voegen daar nu de Europese titel aan toe.
Zegers/Van Veen beginnen de week niet op hun sterkst, maar weten zich op donderdag volledig te herpakken door van een elfde naar een eerste plek in het klassement te varen. En die leidende positie laten ze vervolgens niet meer los. Op de dag van de medalrace zijn de dames al zeker van een medaille en is alleen nog de vraag welke kleur het wordt. Door te weinig wind wordt er op zaterdag echter niet gevaren, waardoor de Europese titel automatisch naar Zegers en Van Veen gaat.
Van Veen bij de prijsuitreiking: ”Het was een EK van veel wachten en dat maakte het zwaar. Gelukkig hebben we veel mensen achter ons staan om ons door het wachten heen te helpen. Daar zijn we dan ook erg dankbaar voor!”
Het duo geeft aan blij te zijn met de Europese titel, maar “we hebben nog een belangrijk event op de planning, het WK 470 in Thessaloniki. Daar gaan we ons nu op focussen”, aldus Van Veen.
Meer informatie www.zeilvoorgoud.nl en 2017europeans.470.org

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht