Informatie voor de watersporter

Oprichter Azimut Benetti werf wint de allereerste Lifetime Achievement Boat Builder Award

PERSBERICHT
boatbuilderawardAmsterdam – Paolo Vitelli, oprichter en president van Azimut Benetti heeft gisteren de Lifetime Achievement Award in ontvangst genomen bij Boat Builder Awards for Business Achievement. De uitreiking vond plaats tijdens het galadiner in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam op de tweede dag van de METSTRADE show.
Deze eerste editie van de Boat Builder Awards werd gezamenlijk georganiseerd door IBI, METSTRADE en RAI Amsterdam. Vitelli, wiens naam volgens de jury synoniem staat voor de top van de Italiaanse pleziervaartbouw, werd vergezeld door zijn dochter Giovanna en meer dan 200 gasten uit de bedrijfstak onder de spectaculaire glazen koepel op het historische binnenplein van het Museum.
Naast de Lifetime Achievement Award die werd gesponsord door Sleipner, waren er nog vijf categoriewinnaars bij de Boat Builder Awards for Business Achievement in samenwerking met Raymarine.
Monte Carlo Yachts haalde de Innovation in a Production Process Award binnen − gesponsord door Whale − voor hun baanbrekende modulaire productietechniek. Hiermee kunnen boten die deels op maat worden gemaakt, 50% sneller worden gebouwd op een grootschalige productielijn.
Dominator werd uitgeroepen als winnaar van de door Saltwater gesponsorde Retail Marketing Award voor hun Ilumen Virtual Reality systeem. De juryleden waren vol lof over de toegepaste technologie; met recht een innovatie die ongekend is in de maritieme sector.
Galeon Yachts en de ‘beach mode’ die volgens de jury een vleugje superjachtuitstraling en functionaliteit van een grote boot aan hun nieuwe 500 Fly geeft, is de winnaar in de Innovative On-Board Design Solution categorie gesponsord door Fusion. De uitbreiding van de Quicksilver lijn buiten Europa van Brunswick Marine EMEA verdiende een podiumplek in de Boat Builder International Distributor/Dealer Development categorie die werd gesponsord door Lumishore.
Ten slotte werd de driejarige samenwerking van Janneau en Harken aan het Assisted Sail Trim (AST) systeem − een mogelijke doorbraak voor cruisen en zeilen met te weinig bemanning − uitgeroepen als winnaar van de Boatbuilder & Equipment Manufacturer Collaborative Solution Award, gesponsord door Ultraflex.
Er waren eveneens drie eervolle vermeldingen. Karnic kreeg erkenning voor hun Intelligente Productiecontroller in de categorie Innovation in a Production Process. Fairline Boats en Falcon werden genoemd voor hun staaltje moderne techniek van ramen zonder kozijn die op elke rompvorm kunnen worden geplaatst. Het CZone digitale bedienings- en bewakingsnetwerk van Mastervolt kreeg ook een eervolle vermelding van de jury.
“Wij feliciteren de winnaars en de genomineerde bedrijven. Het succes van dit evenement is uiteindelijk aan hen te danken”, aldus Publishing Director van IBI, Nick Hopkinson. Hij bedankte ook juryvoorzitter John Maxey en sprak zijn waardering uit voor de inspanningen van het panel om uit het grote aantal inzendingen de allerbeste kandidaten te selecteren.
“Het is goed dat er nu Awards zijn voor het werk van de botenbouwsector en erkenning voor personen en innovaties die hier een unieke bijdrage aan leveren. We kijken dan ook uit naar de bekroning van nog meer winnaars bij de Boat Builder Awards for Business Achievement 2016.”
De Boat Builder Business Achievement Awards

De IBI-METSTRADE Boat Builder Awards for Business Achievement wordt gezamenlijk georganiseerd door METSTRADE, het toonaangevende platform ter wereld voor professionals in de bedrijfstak voor scheepsuitrusting en – toebehoren met als vlaggenschip het METSTRADE show en Time Inc. (VK) Ltd. de uitgeverij uit Londen van het blad International Boat Industry (IBI). METSTRADE is ’s werelds grootste vakbeurs voor uitrusting, -materiaal en -systemen voor de internationale pleziervaart. Het evenement wordt georganiseerd door RAI Amsterdam in samenwerking met ICOMIA (International Council of Marine Industry Associations). International Boat Industry (IBI) opgericht in 1968, is toonaangevend met zijn B2B magazine en internetsite (IBInews.com) voor de wereldwijde pleziervaartsector.
Meer informatie www.boatbuilderawards.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht