windverwachting

Opvarenden Bark Europa zullen in 2014 nu voet aan wal zetten bij bezoek Kaap Hoorn

PERSBERICHT
bark_europaRotterdam – Alle bemanningsleden aan boord van de Dutch Tall Ships Bark ‘EUROPA’, ‘Oosterschelde’ en ‘Tecla’ worden tot officiële Kaap Hoorn vaarders benoemd. De ronding van Kaap Hoorn in 2013 is goedgekeurd door de Stichting Nederlandse Kaap Hoornvaarders. De tocht is volgens de beste maritieme traditie voltooid: al zeilend. Alle crew krijgt een medaille tijdens een ceremonie op 12 oktober a.s. in Hoorn.
Zeilend rond Kaap Hoorn
De eigenlijke ronding vond plaats in de herfst van 2013. Met het vertrek vanuit Auckland, New Zeeland bereidde de bemanning zich voor op de reis van hun leven! Alleen voortgestuwd door de wind zeilde de EUROPA van 50 graden ten westen van Zuid Amerika naar 50 graden oost van het continent, om op die manier Kaap Hoorn te ronden. Op 3 december 2013 bereikte de Bark EUROPA de mijlpaal van 50 graden op de Zuid Atlantische oceaan.
Stichting Nederlandse Kaap Hoorn Vaarders
Na de ronding heeft de Stichting van Nederlandse Kaap Hoorn Vaarders alle logboeken gecontroleerd en nagekeken of de ronding wel volgens alle spelregels is voltrokken: Al zeilend van 50 graden west op de Stille oceaan naar 50 graden op de Atlantische oceaan of vice versa, alleen met de wind als voorstuwing voor minimaal de laatste 3000 mijl van de reis. Alle bemanningsleden zijn nu erkend voor deze bijzondere prestatie en hun bijdrage daaraan. Het ronden van Kaap Hoorn was en is nog steeds een hoogtepunt in de carrière van veel zeelieden.
Medaille
Alle bemanningsleden krijgen een medaille voor de bijdrage die zij hebben geleverd aan boord tijdens de trip rond Kaap Hoorn. In een officiële ceremonie in het Nederlandse Hoorn op 12 oktober krijgt iedereen zijn of haar medaille uitgereikt.
Bezoek aan Kaap Hoorn
Waarbij in December 2013 het vooral ging om het ronden van de Kaap zal de Bark EUROPA bijna een jaar later proberen om daadwerkelijk voet aan wel te zetten op Kaap Hoorn. De kaap is geheel kaal, en de enige bewoning is een kleine bemande post, bestaande uit een vuurtoren, een kapel, een woonhuis en een schuur. Tijdens de Antarcticareis in november 2014 staat dit bezoek op het programma. Deze eerste reis duurt 24-dagen en vertrekt vanuit Punta Arenas, Chili. Na een aantal dagen in de Chileense fjorden komt Kaap Hoorn in zicht. Na een kort bezoek zal de reis zich dan verder voortzetten richting het Antarctisch gebied.
Informatieavond 4 september 2014
Wilt u meer weten over de reis naar Kaap Hoorn of de andere Antarctica expedities van de EUROPA? We nodigen u van harte uit om op donderdag 4 september a.s. de informatieavond bij te wonen in Amsterdam. Graag aanmelden per email naar info@barkeuropa.com
Meer informatie www.barkeuropa.com en www.kaaphoornvaarders.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X