Informatie voor de watersporter

ORC en IRC zeezeilers kunnen zich inschrijven voor het WK Zeezeilen 2018 in Scheveningen

PERSBERICHT
Scheveningen – De registratie van het Wereldkampionschap Zeezeilen in Den Haag is open. Het Wereldkampioenschap wordt georganiseerd van 12 tot 20 juli 2018. Het is het allereerste gecombineerde ORC en IRC kampioenschap, een innovatieve oplossing om de twee meest geavanceerde handicapsystemen te bundelen. Word onderdeel van deze unieke vloot en schrijf je nu in voor dit historische kampioenschap.
De uitdagende wateren voor de kust van Den Haag, Scheveningen, ontvangt de 150 beste offshore zeilteams van de wereld. Een week lang gaan de teams de strijd aan om uit te maken wie de beste van de wereld is. Sinds jaar en dag hebben de Nederlandse zeezeilende ORC en IRC teams de gastvrijheid van de organiserende landen mogen genieten op eerdere WK’s. Maar nog nooit hebben wij de zeezeilende teams uit de hele wereld in de lage landen mogen ontvangen. We kunnen niet wachten ze naast onze gastvrijheid en de mooie stad Den Haag, ze ook het best bewaarde geheim, ‘onze Noordzee’, te laten ervaren.
ORC en IRC bundelen de krachten
Op het WK racen diverse jachten variërend in lengte van 9 tot 20 meter. Alles wordt gemeten en geeft de boot de juiste handicap: de zeil(st)ers, de zeilen, de boot boven en onder water. De handicap getallen worden bepaald door rating systemen. Wetenschap en technologie liggen ten grondslag aan de rating systemen die de handicaps bepalen en die elk jaar verder worden verfijnd en geoptimaliseerd. In 2018 wordt het nog uitdagender: voor het eerst bundelen de twee meest geavanceerde handicapsystemen ORC en IRC de krachten in één gecombineerd WK zeezeilen.
Ontdek Den Haag
De haven van Den Haag, Scheveningen, wordt het centrum van het Wereldkampioenschap. Op het omliggende terrein wordt een complete Race Village gebouwd, in aanvulling op de bestaande restaurants, café’s en winkels. Uniek is de komst van de HISWA te water naar het WK, nog nooit was het mogelijk de beurs zo dicht bij de topsport te brengen. Daarom is iedereen uitgenodigd te komen kijken, naast de teams ook familie, vrienden, walteams en nieuwsgierige bezoekers.
Meer informatie en inschrijven voor WK Zeezeilen 2018 www.offshoresailingworlds2018.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht