Informatie voor de watersporter

Organisatie tevreden over Wereldhavendagen

Amsterdam – De 34e editie van de Wereldhavendagen in Rotterdam is goed verlopen. Dat vindt de organisatie van het festival. Zo’n 25 duizend deelnemers bezochten de afgelopen dagen de bedrijfsterreinen in de haven. Wel woei bij het noodweer van zaterdagnacht een aantal kraampjes om. Ook was er een blikseminslag in een boot van de zeekadetten.

Langs de kades van het festivalterrein liepen de afgelopen dagen ‘blije mensen’ en de horeca deed volgens de organisatie goede zaken. De Wereldhavendagen hadden dit jaar een extra Chinees tintje. Ze stonden in het teken van honderd jaar Chinezen in Rotterdam. De Wereldhavendagen, een initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam, begonnen vrijdag. Vooral zaterdag werd dankzij het goede weer drukbezocht. Zondag was het ongeveer even druk als vorig jaar.

Een schatting van het totaal aantal bezoekers geeft de organisatie sinds vorig jaar niet meer. “Dat is zo moeilijk in te schatten”, licht een woordvoerder toe. In 2009 werd het bezoekerscijfer van vierhonderdduizend bezoekers gemeld. (Nieuws.nl)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht