Informatie voor de watersporter

Organisatie watertransport Olympische Spelen in Londen kiest voor Nederlandse 'Bullit tender' van Alumax

PERSBERICHT
Meppel – Tijdens het grootste sportevenement van het jaar komende zomer in London, wordt het transport over water verzorgd door boten van de firma Alumax in Meppel. De aluminium tenders Bullit en Bronson zijn door Water Chariots, dat exclusief het watertransport tijdens de Olympische Spelen verzorgt, verkozen boven andere inschrijvingen.
De redenen om voor de Bullit en Bronson te kiezen, worden door Peter Coleman van Water Chariots als volgt samengevat: “De aluminium constructie is sterker en lichter dan polyester. Daardoor zijn de tenders sneller en minder kwetsbaar. Bovendien is de Bullit voorzien van een keiharde coating die krasvast is. Daarnaast is Alumax, dat deze boten in samenwerking met Steeler Yachts uit Steenwijk ontwikkelde, in staat om aan al onze specifieke eisen te voldoen. Tijdens de proefvaart op 17 januari bleek bovendien dat de Bullit zeer weinig buiswater produceert, waardoor onze VIP-gasten droog blijven ook bij harde wind op de Thames.”
Remko Germeraad, Jarno Visscher en Hans Webbink van Alumax zijn uiteraard zeer vereerd met de uitverkiezing. Webbink: “Tijdens de London Boat Show in London was ik met Steeler Yachts vertegenwoordigd. Daar we werden uitgenodigd om met Alumax mee te strijden om deze opdracht. In Nederland hebben Remko en Jarno alles op alles gezet om de Bullit 660 op tijd voor de testdag in London te krijgen. Tijdens het weekend werden er voorzieningen aangebracht waar wij van dachten dat ze nodig waren voor een tender voor 24/7 intensief gebruik. Dit meedenken met Water Chariots heeft voor een groot deel ons de order opgeleverd.”
Intussen is de Bullit 660 weer terug in London voor testdagen met verschillende nationale Olympische delegaties, eigenaren van mega-jachten en grote bedrijven. Het aantal benodigde boten kan oplopen tot veertig stuks. Remko Germeraad: “Voor ons als relatief klein bedrijf zijn dat grote aantallen, maar in samenwerking met Steeler Yachts en onderaannemers ook een fantastische kans in een economische periode waar dit soort kansen niet voor het oprapen liggen. Bovendien is een opsteker dat de Bullit, als relatief nieuw merk en outsider, heeft gewonnen van vele gerenommeerde merken. Voor ons een enorme stimulans en een bevestiging dat we met onze kleurrijke aluminium tenders de goede weg zijn ingeslagen.”
Meer informatie www.bullittenders.nl en www.bronson-marine.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht