Informatie voor de watersporter

Organisatie Zeezeilers van Marken start in maart 2018 opleiding voor zeezeilinstructeur

PERSBERICHT
Harlingen – Een uitdaging voor goede jachtschippers en voor wie interesse heeft kennis over te dragen: zeezeilinstructie geven. Van 15 tot en met 23 maart 2018 houdt de groeiende organisatie van de Zeezeilers van Marken de eerste van de twee praktijkopleidingen per jaar.
Een interessante stap in het zeilerbestaan voor wie beschikt over goede didactische eigenschappen en pittigere omstandigheden niet schuwt. De opleiding start met het achtdaagse vaardeel, daarna volgt een theorietraject met thema’s als didactische vaardigheden, onderhoudsbeleid, dieseltechniek en Eerste Hulp. Iedere deelnemer wordt begeleid door een mentor.
Van diegene die graag zeezeilinstructeur bij de Zeezeilers wil worden, wordt verwacht dat hij of zij minimaal twee weken per jaar lesgeeft, en zich een aantal jaren aan de Zeezeilers van Marken verbindt. Heeft u meer tijd, dan zult u op termijn doorgroeien, en komt u in aanmerking voor mooie ervaringsplaatsen. Per jaar hebben de instructeurs een aantal contactmomenten, waar ze samen zeilen, vaardigheden aanscherpen, ideeën uitwisselen en gezelligheid beleven.
De opleiding staat open voor wie van plan is bij de Zeezeilers instructeur te worden, maar ook voor wie met de opgedane kennis en getuigschrift zijn mogelijkheden elders wil vergroten.
Meer informatie www.zeezeilers.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht