Informatie voor de watersporter

Oud eigenaresse en burgemeestersvrouw dopen tijdens Harlinger Vlootdag op 9 april samen charterschip Noordvaarder

PERSBERICHT
HARLINGEN – Op Zaterdag 9 april 2011 wordt in Harlingen het seizoen voor de bruine vloot geopend. De vlootdag zoals de festiviteit heet, wordt Inmiddels voor de 20 keer georganiseerd. Wat in 1991 is begonnen met een open schip van 2 of 3 schepen is nu uitgegroeid tot een jaarlijks evenement waarbij minimaal 20 schepen aanwezig zijn. Ook dit jaar zijn er naast de vele schepen allerlei activiteiten die u kunt bezoeken. Net als vorig jaar vindt de vlootdag plaats op het havenplein en tegenoverliggende plankenpad.
Dit jaar kunt u onder andere genieten van bonbons maken en proeven, knopen diploma halen, expositie van waddenfoto’s, oesters uit de Waddenzee proeven, een kinderplein en nog veel meer. Uiteraard zijn er schepen beschikbaar voor een rondvaart om zelf te beleven hoe het is hoe het reilen en zeilen aan boord van een schip gaat.
Doop van de Noordvaarder
Zaterdag 9 april om 1300 uur zal het schip de Noordvaarder feestelijk worden herdoopt door haar oud eigenaresse Ank Brandsma en burgemeesters vrouw van Harlingen mevrouw Francien Scheffer. De Noordvaarder is een tweemast klipper. Het schip biedt aan 26 personen slaapaccommodatie aan en kan 35 personen tijdens dagtochten meenemen. Bij de rederij Vooruit waaronder de Noordvaarder gaat varen, is deze klipper een goed voorbeeld hoe men de oude vrachtschepen weer een nieuw leven kan inblazen. Waar vroeger zand en grind lag, zijn nu comfortabele bedden, douches, toiletten en een ruime salon verrezen. Kwaliteit, veiligheid en gastheerschap zijn de drie steekwoorden die hoog in het vaandel van de rederij staan.
Tijdspad vlootdag 2011
11.00 uur start markt, kermis en open dag schepen.
11.00 uur Hosanna fanfare opent de markt.
12.00 uur begin Rondvaarten
12.00 uur ontvangst op het gemeente huis van Harlingen. Aan de Burgemeester van Harlingen zal het eerste magazine “20 jaar VBZH” worden aangeboden.
12.00 uur start zang van Shanty’s
13.00 uur vanuit Gemeentehuis lopend naar Noordvaarder en ingebruikname van het schip. Gevolgd door een lunch aan boord van de Koh In Noor en een korte rondvaart.
16.30 uur einde zee markt.
Meer informatie www.rederij-vooruit.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht