Informatie voor de watersporter

Oud-politieagent en beveiliger nu met eigen Dutchcat motorcatamaran op de markt

AMSTERDAM – Jan van Eck geeft als consultant advies hoe je vermijdt slachtoffer van een misdrijf te worden. Daarnaast is hij sinds vier jaar bezig met het opzetten van het nieuwe botenmerk Dutchcat. Het betreft een voor het Europese binnenwater bedoelde motorcatamaran, getekend door Vripack. De subcultuur waar hij nu volledig in duikt en waar hij veel eigen geld in steekt, blijkt voor hem persoonlijk een verademing.

De 57-jarige oud-politieagent uit Den Haag, die eind jaren tachtig zijn eigen beveiligingsbedrijf opzette, wil een nieuw motorjacht in de markt zetten. De Dutchcat wordt een 12,50 meter lang en bijna vijf meter breed motorjacht.

,,Ik tref alleen maar prettige mensen die met hun vrije tijd bezig zijn. Mijn andere activiteit gaat over ellende, geweld, overvallen – en het vermijden van dat alles. Maar dit bootproject draait over vrije tijd. De mensen die ik hier ontmoet hebben een lach op hun gezicht. Ik heb vanaf mijn twintigste mijn focus op puin en de gevolgen ervan. Nu ben ik ook bezig met varen.’’ (De Telegraaf Vaarkrant, Dutch Cat)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht