Informatie voor de watersporter

Ouders boeken zeilschool-zeilvakanties voor hun kinderen steeds later

PERSBERICHT
Akkrum-Nes (Frl) – Het aantal boekingen bij de vijf Friese zeilscholen is al jaren stabiel. Wat opvalt is dat mensen steeds later boeken. “Door het gemak van internet kunnen mensen later beslissen wanneer ze op vakantie gaan. Daardoor wordt ook later beslist in welke week de kinderen op zeilkamp gaan“, aldus Christophe Meijer van Zeilschool Pean.
Alles 100% in orde.
De week voordat de kinderen naar de Friese zeilscholen komen worden de punten op de ‘i’ gezet zodat alles meer dan 100% in orde is. “Nu gaat het om de details.” zegt Cor Zandstra van Zeilschool de Veenhoop. Om te zorgen dat de zeillessen niet stranden op materiaalpech is alles goed nagelopen. En dat zullen we na elke zeilschool week weer doen om de kwaliteit te garanderen.”
Overleg over de toekomst
De vijf zeilschooleigenaren van de Friese zeilscholen ( Zeilschool de Bird, Zeilschool de Morra, Zeilschool Neptunus, Zeilschool Pean en Zeilschool de Veenhoop) overleggen elke twee maanden over stand van zaken. Remco Hettema van de zeilschool de Morra: “We geloven erin de kwaliteit in de branche van groot belang is. Zo helpen we elkaar om sterk te staan. Er wordt gekeken naar gezamenlijk inkoop, overleg met de overheid maar ook verbetering van het landelijk diplomeringssysteem van de zeilscholen” het CWO.”
Kraamkamer van de watersport
Komend seizoen zullen weer rond de 5000 jonge zeilers bij de vijf Friese zeilscholen komen om de mooiste week van hun jaar te beleven. Meijer: “Wij vullen het gat wat de vergrijzing in de watersport straks laat ontstaan. We worden dan ook niet voor niets “de kraamkamer van de watersport” genoemd.”
Meer informatie www.zeilscholenfriesland.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht