Informatie voor de watersporter

Oudste stoom-salonschip en partyschip 'Succes' krijgt vanaf 10 december Almere als thuishaven

PERSBERICHT
Marknesse, Almere – Almere is de nieuwe thuishaven van Neerlands oudste stoom-salonschip, het luxueuze ss “Succes” anno 1897. Op zaterdag 10 december zal dit unieke stoomschip rond 15.30 uur (tijdens de 1e Kerstmarkt van Almere-Haven) haar ligplaats innemen aan de grote steiger naast de sluis van Almere-Haven, om als exclusief partyschip voor zakelijke en particuliere gezelschappen een nieuwe toekomst tegemoet te gaan.
De Succes zal, onder de kilometers ver te horen karakteristieke klanken van haar beroemde stoomorgel (Europa’s enige grote calliope) in de haven aankomen en wordt namens de gemeente Almere officieel welkom geheten door wethouder mevrouw Ineke Smidt, die het schip ook zal “omvlaggen” van Kampen naar Almere en het thuishavencontract zal ondertekenen. Tussen 17.30 tot 21.00 uur is iedereen welkom aan boord om kennis te maken met dit prachtige nostalgische en bijzondere stoomschip.
“Na 15 jaar Kampen is het tijd geworden de bakens te verzetten”. Zo stelt eigenaar Walter van den Broek uit Marknesse. Op de waaromvraag is zijn antwoord helder: “Ik probeer dit unieke stuk scheepvaarthistorie in stand te houden zonder subsidies of hulp van sponsoren en vaar daartoe sinds 1997 zo’n 25 keer per jaar uit met gezelschappen. In het huidige economisch tij lijkt dat vanuit Kampen als thuishaven een lastige opgave te worden. Het veel grotere en centraal gelegen Almere, met dichtbij ondermeer de belangrijke markten van Amsterdam en Het Gooi, biedt betere perspectieven om de vaart erin te kunnen houden. Én daarmee deze volstrekt uit de hand gelopen liefhebberij te kunnen blijven bekostigen.”
Zijn motivatie is duidelijk. Zo ook zijn mening over Almere(-Haven): “We verhuizen naar een perfecte uitvalsbasis in een prachtige en goed geoutilleerde haven; de mooiste én gezelligste aan het Gooimeer. Het is een unieke stek met zo’n grote variëteit aan activiteiten, winkels, restaurants en ‘drinkgelegenheden’ met terrassen aan het water. We verheugen ons echt op onze komst en hopen snel in te kunnen burgeren om er een succesvol en voor iedereen een plezierig verblijf van te kunnen maken.”
Meer informatie www.partyschipsucces.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht