Overname door Yamaha Motor Europe van Finse bouwer van aluminium multi-purpose boten Buster Boats

PERSBERICHT
Schiphol-Rijk – Yamaha Motor Europe N.V. maakt bekend dat zij definitief overeenstemming heeft bereikt over de overname van Buster Boats (INHA WORKS Ltd). Buster Boats is Europa’s grootste producent van aluminium boten en is bovendien marktleider voor pleziervaartuigen in Scandinavië en omringende gebieden. Onder de naam Buster brengt de onderneming een serie aluminium multi-purpose boten op de markt die met name gewild zijn in Finland, Zweden en Noorwegen. De Oostzee-regio geldt als belangrijkste markt voor aluminium boten in Europa.
Yamaha Motor Europe N.V., gevestigd op Schiphol-Rijk, is een volle dochter van Yamaha Motor Co. Ltd., Japan. Deze onderneming is wereldleider op het gebied van zowel de productie als de verkoop van buitenboordmotoren, Personal Water Craft (de bekende WaveRunners), motorfietsen, golfcars, ATV’s en Side-by-Side voertuigen. Met een breed scala van buitenboordmotoren in vermogen variërend van 2,5 tot 350 pk is Yamaha onbetwist marktleider in Europa. Woensdag 11 november jongstleden tekende Yamaha Motor Europe N.V. een overeenkomst met de huidige eigenaren van Buster Boats, Fiskars Corporation en Sophia Invest Ltd. Het betreft de overname van het volledige aandelenpakket van Buster Boats. Naar verwachting zal de transactie begin 2016 zijn afgerond.
Yamaha’s strategie is erop gericht nummer één te zijn in het premium marktsegment en zowel Yamaha als Buster Boats onderscheiden zich door een breed aanbod van hoogwaardige producten. Daarnaast zijn beide partijen marktleider in hun eigen segment. Yamaha heeft er dan ook het volste vertrouwen in dat de overname van Buster Boats sterk zal bijdragen tot haar Europese strategie. Dit vertrouwen is mede gebaseerd op de reeds lange en succesvolle relatie met Buster Boats, mede dankzij het uitgebreide Yamaha / Buster netwerk in heel Scandinavië.
De heer K. Kuwata, president van Yamaha Motor Europe N.V. over de recente ontwikkelingen: “Buster Boats en Yamaha zijn al gedurende vele jaren zeer succesvol in alle Scandinavische landen. De overname van Buster Boats biedt derhalve een uitgelezen mogelijkheid onze wederzijdse activiteiten in deze en andere landen de komende jaren uit te breiden”. De heer J. Lehtola, president van Buster Boats: “Mede door de goede omzetontwikkeling gedurende de afgelopen jaren zijn wij, dankzij de uitgebreide marktkennis en wereldwijde nummer 1 positie van Yamaha, in staat ons marktaandeel de komende jaren naar een nog hoger niveau te brengen”.
Meer ionformatie www.busterboats.fi en www.yamaha-motor.eu