Informatie voor de watersporter

Overzicht olympische tussenstanden na zaterdag

Bouwmeester gedeeld eerste naar medalrace
Marit Bouwmeester heeft in de Laser Radial-klasse zicht op de olympische titel. De zeilster werd in de laatste twee reguliere races respectievelijk zesde en eerste, waarmee ze gedeeld bovenaan is komen te staan in de tussenstand. (Sportdome)

Van Schaardenburg niet snel genoeg voor medalrace
Zeiler Rutger van Schaardenburg heeft zich zaterdag niet weten te plaatsen voor de medalrace in de Laser klasse op de Olympische Spelen. De Dordtenaar werd in de tiende race 23e en deed daarmee slechte zaken in het algemeen klassement. Hij zakte naar de veertiende plaats. (RTVRijnmond)

Van Rijsselberghe blijft op titelkoers
Dorian van Rijsselberghe blijft het goed doen in de RS:X-klasse. De Nederlandse zeiler verstevigde zijn leidende positie dankzij een eerste en tweede plaats bij de races van vandaag. (Sportdome en ‘Ik ben hard voor mijzelf’ – Sailreport)

Matchrace-team bereikt toch nog net kwartfinales
Zeilsters Renée Groeneveld, Annemieke Bes en Marcelien Bos-De Koning zijn op de Olympische Spelen in Londen ternauwernood doorgedrongen tot de kwartfinales bij het matchracen. De Nederlandse ploeg versloeg op de slotdag van de voorronde Groot-Brittannië en verloor van Zweden. (Sportdome)

Berkhout/Westerhof derde na tweede dag
Lobke Berkhout en Lisa Westerhof zijn op de Olympische Spelen in Londen na de tweede dag in de 470-klasse terug te vinden op de derde plek in het klassement. Het Nederlandse duo eindigde in de derde en vierde race respectievelijk als zesde en vierde. (Sportdome)

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht