Informatie voor de watersporter

Parijs maakt na 100 jaar zwemmen in de Seine weer mogelijk

Parijs is van plan om van de Seine het middelpunt van de Olympische Spelen van 2024 te maken, met langetermijninspanningen om de rivier schoon te maken zodat er zwemwedstrijden in kunnen plaatsvinden.

Toen de Franse hoofdstad in 1900 haar eerste Olympische Spelen organiseerde, vonden er zwemwedstrijden plaats in de rivier. Eeuwen geleden baden Parijzenaars in de Seine, totdat dit in 1923 werd verboden vanwege de vervuiling.

Maar nu beginnen de schoonmaakwerkzaamheden, die in 2018 zijn gestart als onderdeel van het zogenaamde “Zwemplan”, vruchten af te werpen en de lokale autoriteiten zeggen dat de bewoners weer gebruik kunnen maken van de rivier als onderdeel van de erfenis van de Olympische Spelen, die na 100 jaar terugkeren naar de Franse hoofdstad.

Lees verder op edition.cnn.com (Engels)

Foto: Catherine Steenkeste/Getty Images

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht